1. yle.fi
  2. Uutiset

Huoltomiehen potkut olivat laittomat – iso firma korvauksiin

Kiinteistöhuoltomiehelle potkut antanut Lassila & Tikanoja vaati Kouvolan hovioikeudessa käräjätuomiota kumoon.

Kotimaan uutiset
Lassila & Tikanojan logo.
YLE / Antti Karhunen

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa Lassila & Tikanoja Oy määrättiin korvauksiin työntekijänsä irtisanomisesta. Irtisanominen tapahtui yt-neuvotteluiden päätteeksi syyskesällä 2012.

Vuodesta 2007 yhtiön palveluksessa olleen noin 60-vuotiaan huoltomiehen irtisanominen johtui taloudellisista ja tuotannollisista syistä. Irtisanottuja oli myös neljä muuta työntekijää. Yhtiö perusteli irtisanomisia sillä, että kyseessä olivat työt, jotka olivat taloudellisesti vähemmän tuottavia.

Irtisanottu työntekijä oli terveydellisistä syistä vaihdettu varikolle töihin, mistä oli syntynyt palkkakiistaa. Lassila & Tikanoja valitti käräjätuomiosta Kouvolan hovioikeuteen ja vaati kanteen hylkäämistä sekä noin 23 000 euron oikeuskuluja työntekijältä. Yhtiö katsoi, että käräjäoikeuden johtopäätökset ovat virheellisiä ja potkuille on ollut perusteet.

Hovioikeus pysytti käräjäoikeuden tuomion ja määräsi Lassila & Tikanojan korvaamaan työntekijän oikeuskuluja noin 10 000 euroa. Lisäksi yhtiö joutuu käräjätuomion mukaan korvaamaan perusteettomasta irtisanomisesta runsaat 22 000 euroa sekä käräjäkuluja noin 12 000 euroa.

Hovioikeus katsoi todistajalausuntojen jälkeen, että irtisanotulle olisi ollut töitä Lahden ympäristöpalveluyksikön lisäksi esimeriksi Vantaan huoltokorjaamolla. Työttömyysvakuutusrahastolle Lassila & Tikanoja joutuu maksamaan 6 300 euroa.

Lue seuraavaksi