1. yle.fi
  2. Uutiset

Pitkä vääntö kouluista Kuopiossa jatkuu: ensi syksynä ollaan lakkauttamassa kaksi koulua

Kuopion kasvun ja oppimisen lautakunta päätti keskiviikkona, että Kettulan koulu saa jatkaa vielä ainakin ensi lukuvuoden. Sen sijaan lautakunta sulkisi Pitkälahden ja Kemppaanmäen koulut ensi syksynä.

koulut
Koululaisia tunnilla.
Tommi Parkkinen / Yle

Kuopiossa Pitkälahden koulu ja Karttulan Kemppaanmäen koulu ollaan lakkauttamassa ensi syksynä. Sen sijaan niin ikään sulkemisuhan alla oleva Kettulan koulu saa jatkaa ainakin ensi lukuvuoden.

Kettulan koulun oppilasmäärää pienennetään suurimmillaan 140 oppilaan kouluksi. Ensi lukuvuodesta alkaen koulusta vähennetään kaksi opetusryhmää. Sinne tulee myös esiopetusryhmä.

Toimilla säästetään yli 1,1 miljoonaa euroa, vuositasolla runsaat 182 000 euroa vähemmän kuin kaikkien koulujen lakkauttamisilla.

Kuopion kasvun ja oppimisen lautakunta päätti asiasta eilen keskiviikkona tiukkojen äänestysten jälkeen. Kemppaanmäen ja Pitkälahden koulujen sulkemisesta päätettiin äänin 6–5. Lautakunta äänesti palvelualuejohtaja Pekka Vähäkankaan lakkauttamisesitysten ja lautakunnan puheenjohtajan Aleksi Eskelisen (kesk.) esitysten välillä.

Kettulan koulusta käytiin kaksi äänestystä. Sirpa Alho-Törhösen (kok.) esitys hyväksyttiin toisessa äänestyksessä yksimielisesti.

Valtuusto tekee asiasta lopullisen päätöksen.

Koulujen kohtalosta on väännetty kättä jo pitkään.

Lue seuraavaksi