Etelä-Suomen Sanomien julkaisija hävisi taas toimittajan potkujutun

Esan Kirjapaino on hävinnyt toimittajansa irtisanomisesta nousseen riidan Kouvolan hovioikeudessa. Hovioikeus vahvisti käräjäoikeuden tuomion potkujutussa.

Kotimaa
ESS:n lehti
Juha-Pekka Huotari / Yle

Etelä-Suomen Sanomia julkaiseva Esan Kirjapaino oy on hävinnyt toimittajansa irtisanomisesta nousseen riidan. Kouvolan hovioikeus katsoo antamassaan tuomiossa, että 57-vuotiaana irtisanotun toimittajan työsuhde oli päätetty lain vastaisesti. Myös Päijät-Hämeen käräjäoikeus päätyi viime kesäkuussa ratkaisussaan samaan.

Esan Kirjapaino määrättiin maksamaan pois potkitulle toimittajalle liki 60 000 euroa korvauksia viivästyskorkoineen. Esa joutuu maksamaan toimittajan oikeuskuluja yhteensä noin 50 000 euroa. Esan Kirjapaino vaati hovioikeudessa käräjäoikeuden tuomion kumoamista ja toimittajan velvoittamista maksamaan yhtiön oikeuskuluja käräjäoikeudessa 48 000 euroa ja hovioikeudessa 44 000 euroa.

Esan Kirjapainoon kuuluu myös Radio Voima, jossa irtisanottu toimittaja oli viimeksi työskennellyt. Esan Kirjapaino Oy on hävinnyt kaikki kymmenkunta toimittajan potkujuttua korkeinta oikeutta myöten. Esa haki valituslupaa vuonna 2012, mutta se hylättiin KKO:ssa.