Yle Kiovassa: Hotellin aula täynnä ruumiita ja loukkaantuneita - tarkka-ampuja tulitti mielenosoittajia

Aamulla puhjenneiden yhteenottojen aikana Ukrainan pääkaupungissa on kuollut runsaasti ihmisiä. Yleisradion kirjeenvaihtaja Marja Manninen kertoo nähneensä 15 kuollutta keskusaukion laidalla olevan Hotelli Ukrainan aulassa. Paikalla on myös yli 40 loukkaantunutta.

Mielenosoittajat suojautuivat barrikadin taakse Kiovan keskustassa 20. helmikuuta. Kuva: Sergei sinski / AFP / Lehtikuva

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa on aamulla puhjenneiden rajujen yhteenottojen seurauksena kuollut eri lähteiden mukaan runsaasti ihmisiä.

Yleisradion kirjeenvaihtaja Marja Manninen kertoo nähneensä 15 kuollutta keskusaukion laidalla olevan Hotelli Ukrainan aulassa. Paikalla on myös yli 40 loukkaantunutta. Loukkaantuneita hoidetaan ja jopa leikataan hotellin aulassa ja papit siunaavat kuolleita.

Mannisen mukaan hotellin katolla oli taisteluiden yhteydessä tarkka-ampuja, joka tulitti mielenosoittajia.

Tilanne on Mannisen mukaan rauhoittunut aamupäivästä. Keskusaukion prostestit yltyivät aamulla avoimeksi taisteluksi, kun mielenosoittajat pyrkivät ottamaan takaisin aiemmin menettämiään alueita aukiolla.

Mannisen mukaan mielenosoittajat, jotka oli rajattu pienelle alueelle Maidanin aukiolla, alkoivat aamuyhdeksän aikaan vallata lisää tilaa aukiolta ja läheiseltä kadulta.

Turvallisuusjoukot ampuivat kovilla estääkseen mielenosoittajien etenemisen, hän kertoi. Kärjessä kadulla on radikaaleja, mutta osissa Maidania on edelleen jopa pidetty puheita, joilla yritetään rauhoittaa tilannetta.

Taisteluiden jälkeen mellakkapoliisi näyttäisi vetäytyneen kauemmas aamun asemistaan.

Haavoittuneita on viety kaikkiin mahdollisiin sisätiloihin, muun muassa hotellien auloihin, ja vähiin käyneitä ensiaputarvikkeita haalitaan, mistä saadaan.

Myös kansainväliset uutistoimistot kertovat useista kuolleista. Haavoittuneiden joukossa on myös yli 20 poliisia, viranomaiset kertovat.