Maakuntajohtaja uskoo lahtelaisiin urheilutapahtumiin: "MM-hiihdot 2017 on uusi alku"

Vuoden 2017 hiihdon MM-kisojen myötä myös Salppurin kisojen kisaorganisaatio saa uusia ideoita ja toimintamalleja, toivoo maakuntajohtaja Jari Parkkonen.

Lahti
Lahti-kyltti lumessa.
Salpausselän kisat on näytön paikka Lahdelle, joka hakee hiihdon MM-kisoja itselleen.YLE / Hanna Lumme

Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Jari Parkkonen pitää Salpausselän kisojen asemaa vakaana. Suomalaisten urheilijoiden vaisu menestys on viime vuosina vaikuttanut siihen, että yleisömäärät kisapaikalla ovat vähentyneet. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että näkyvyys olisi huonontunut.

- Kun tarkastellaan sitä, kuinka moni katsoo kisoja tv:stä ja seuraa kansainvälisesti, eivät yleisömäärät ole hävinneet mihinkään.

Julkisuudessa on jonkin verran keskusteltu Salpausselän kisojen tulevaisuudesta ja skeptisimmät ovat jopa sitä mieltä, että MM-kisat 2017 ovat samalla ”Salppurin finaali” ja niiden järjestäminen loppuu. Jari Parkkonen on täysin eri mieltä.

Tämä on kuitenkin erittäin helppo tapa saada miljoonia ja miljoonia ihmisiä seuraamaan suoraa lähetystä Lahdesta.

Jari Parkkonen

- Itse toivoisin, että tämä olisi ennen kaikkea uusi alku. MM-projektin myötä koko kisaorganisaatio uusii konseptiaan ja asiakkaiden palvelua. 2017 on uusi alku.

"Menestyminen on täällä perinne"

Maakuntajohtajan mukaan Suomessa on ehkä nähtävissä jonkinlainen murros. Esimerkiksi hiihdon harrastajamäärät ovat viimeisen viidentoista vuoden aikana selvästi kasvaneet. Kisoja on järjestetty Lahdessa kuitenkin melkein sadan vuoden ajan.

- Lahden Hiihtoseura on edelleen kerännyt enemmän MM- ja olympiamitaleita kuin muut urheiluseurat yhteensä. Menestyminen on ollut täällä perinne. Meidät tunnetaan, ja järjestelyjen puolesta kisat ovat olleet hyvin arvostettuja.

Parkkonen pitää tärkeänä myös sitä, että Lahdessa on ylläpidetty toimiva hiihtourheilukeskus, jossa kuntalaisetkin voivat talvilajeja harrastaa.

- Tämä on kuitenkin erittäin helppo tapa saada miljoonia ja miljoonia ihmisiä seuraamaan suoraa lähetystä Lahdesta.

Salpausselän kisaviikolla27.2.2014 järjestetään Lahden Sibeliustalolla valtakunnan ensimmäinen Suomi100Forum. Tulevaisuudessa osaksi Lahden MM2017 kisaviikkoa kasvava seminaari keskittyy aina ajankohtaisiin asioihin – tänä vuonna keskitytään asioita katsomaan Suomen kilpailukyvyn kannalta.

Tapahtuman järjestäjiin kuuluvat muun muassa Yle ja Päijät-Hämeen liitto.