Hyppää sisältöön

Kaksi päivää täyttä tanssia - Aida juhlii pyöreitä viikonvaihteessa

Tanssiurheiluseura Aida on 30 toimintavuotensa aikana lunastanut asemansa paitsi huipputanssijoiden tekijänä, myös aidosti oman alueensa seurana. Keminmaassa perustetun seuran harjoitussali on Torniossa ja tanssitapahtuman järjestelyihin soveltuva sali Kemin Hepolassa.

Kuva: Aida / Anne Keinänen

Hepolan koulu Kemissä tarjoaa tanssiurheiluseura Aidan juhlavuoden kunniaksi järjestettäville Gran Prix -kisoille oikeanlaiset tilat.

– Sieltä löytyy meille ehdoton puulattia. Tältä alueelta ei kovin monta vastaavanlaista paikkaa löydy. Siellä on myös tanssijoille pukutilat ja isot ruokailutilat, kehuu Aidan aktiiveihin kuuluva Anne Keinänen.

Tasokasta taistoa

GP:n lisäksi saman viikonvaihteen aikana käydään myös niin kutsutut kymppitanssikilpailut.

– Isot kisat anotaan jopa pari vuotta aiemmin ja saimme tiedon jälkeenpäin, että näihin Gran Prix -kisoihin liitetään kymppitanssikilpailut eli nyt on kaksi päivää täyttä tanssia. Sata paria ympäri Suomen pyörähtelee parketilla viikonvaihteessa, mikä on pohjoisessa harvinaista herkkua, Keinänen kertoo.

Keinänen kertoo karsintojen käynnistyvän viikonvaihteen molempina päivinä jo aamupäivän puolella, mutta jos haluaa taktikoida ja nähdä tanssin ehdotonta huippua, niin iltapäivien semifinaaleissa ja finaaleissa käydään Keinäsen mukaan tasokasta taistoa rankingpisteistä.

Sata paria ympäri Suomen pyörähtelee parketilla viikonvaihteessa, mikä on pohjoisessa harvinaista herkkua.

Anne Keinänen

Vuosittain on useita GP-kilpailuja, joiden kisamenestyksen mukaan parit saavat rankinglistaan pisteitä ja tuon listan kärjessä pysyminen vaatii jatkuvaa menestystä kisoissa. Rankinglistan kärjestä valitaan Suomen edustajat EM- ja MM-kilpailuihin.

Pippurinen edustus

Aidalla on järjestämissään kisoissa Keinäsen sanoin "pieni ja pippurinen edustus".

– Jonkin verran seurassa on tapahtunut parien vaihtumista ja osalla kyseessä on ensimmäiset isot kisat. Seuralta on viikonvaihteesta parketilla kuusi paria.

Anne Keinänen laittaa itsekin tanssikengät jalkaansa.

– Pitkästä aikaa olemme mieheni kanssa tanssimassa vakioita siellä. Harrastuksesta oli vähän aikaa taukoa, mutta veri veti takaisin parketille. Saas nähdä, miten meidän käy, Keinänen naurahtaa.

Tanssiurheiluseura Aida perustettiin Keminmaassa 1984. Seuran harjoitussali sijaitsee Torniossa, jossa kulkee tanssin harrastajia paitsi Meri-Lapista, myös Oulun alueelta ja Ruotsista. Jäsenmäärä on 70.

.
.