1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Patsas Markkujen kunniaksi Noormarkkuun?

Markku-liitto haluaa pystyttää patsaan Markuille Noormarkun kaupunginosaan Poriin. Porin kaupunki suhtautuu ideaan myönteisesti.

Kotimaan uutiset

Markku-liitto haluaa pystyttää oman patsaan Markkujen kunniaksi Porin Noormarkkuun. Patsas nousisi urheilutalon tontille ja se tilattaisiin taiteilija Alvar Gullichsenilta. Teos julkistettaisiin lauantaina 25.4.2015.

Apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus esittää, että lupa annetaan ja kaupunki vastaa Markku-teoksen pystytyskustannuksista. Patsas siirtyisi kaupungin omistukseen.

Teoksen on esityksen mukaan oltava valmiina paikoillaan viimeistään perjantaina 10.4.2015. Aikataulun edellytyksenä on, että Markku-liitto saa kerättyä patsaalle rahoituksen toukokuun 2014 loppuun mennessä.

Suomen suurin etunimiyhdistys

Suomalainen Markku-liitto ry on Markku-nimisten ihmisten etunimiyhdistys. Se alkoi toimintansa vuonna 1996 ja on tätä nykyä Suomen suurin etunimiyhdistys.

Markkuliitto on perustettu Noormarkussa, ja Noormarkku oli myös yhdistyksen kotipaikka siihen saakka kun Noormarkku liittyi Poriin joitakin vuosia sitten.

Yhdistys viettää Markunpäivän juhlaa vuosittain 25. huhtikuuta Noormarkun Söörmarkussa. Näiden markku-päätteisten paikkojen lisäksi Satakunnassa sijaitsee myös Pomarkun kunta.

Lue seuraavaksi