Diplomaattilähde: EU:n tiekartassa Ukrainaan ennenaikaiset vaalit

Puolan ulkoministeri Radosław Sikorski kertoi aiemmin, että he aikovat keskustella opposition kanssa "ehdotetusta sovusta". Hän ei kertonut, mitä sopuehdotus sisältäisi.

Ulkomaat

EU:n ulkoministerit ovat keskustelleet Ukrainan presidentti Viktor Janukovitšin kanssa mahdollisuudesta tarkistaa perustuslakia ja pitää ennenaikaiset presidentin- ja parlamenttivaalit Ukrainassa, ranskalainen diplomaattilähde kertoo uutistoimisto AFP:lle.

Puolan ulkoministeri Radosław Sikorski kertoi aiemmin, kun ulkoministerit olivat päättäneet tapaamisensa presidentin kanssa, että he aikovat keskustella opposition kanssa "ehdotetusta sovusta". Hän ei kertonut, mitä sopuehdotus sisältäisi.

Saksan, Ranskan ja Puolan ulkoministerit Laurent Fabius, Frank-Walter Steinmeier ja Radosław Sikorski ovat kertoneet jäävänsä Kiovaan perjantaihin saakka. Alunperin heidän oli tarkoitus matkustaa vielä tänään torstaina Brysseliin, missä EU:n ulkoministerit ovat tavanneet.

Brysselissä olevan Iitalian ulkoministerin Emma Boninon mukaan ulkoministerit ovat päättäneet Ukrainan väkivallasta vastuussa olevien viisumikiellosta ja varojen jäädyttämisestä, kertoo Reuters.

Lähteet: AFP