1. yle.fi
  2. Uutiset

Taidekeskus Retrettiä ei ole vielä kuopattu - katse on kesässä 2015

Tällä hetkellä pohditaan, millä mallilla Retretti-brändi voisi tulevaisuudessa toimia.

kulttuuri
Katiskaverkoista tehtyjä eläimiä Retretissä kesällä 2009
Katiskaverkoista tehtyjä eläimiä Retretissä kesällä 2009.Artemia 2009

Punkaharjulla toiminutta Taidekeskus Retrettiä ei ole vielä tyystin haudattu. Toiminta on kuitenkin tällä erää ainakin vuoden tauolla. Retretti-brändin taustaorganisaatio Campus Artis-säätiö kokoontui eilen pohtimaan taidekeskuksen tulevaisuutta. Päätös oli, että Retretin tulevaisuuden toimintatapaa pohditaan ja työstetään vielä.

- Ensi kesäksi ei ole tulossa näyttelyä, mutta erilaisia suunnitelmia on ollut koko ajan. Ne eivät kuitenkaan ole olleet hallituksen mielestä realistisia. Päätimme, että nyt kehitetään toimintakonseptia. Suunnitelmat koskevat vuotta 2015, mutta koko ajan tässä ratkaisuja tehdään, säätiön hallituksen puheenjohtaja Kimmo Sarje kertoo.

Retretti Oy meni konkurssiin pari vuotta sitten ja taidekeskuksen toiminta on ollut tauolla siitä lähtien. Viime kesänä Campus Artis yritti saada aikaan näyttelyä Savonlinnaan, mutta valmiit suunnitelmat jäivät toteuttamatta ennen kaikkea rahapulan takia.

- Maakuntaliitto päätti olla tukematta meitä, joten rahoitus ei ollut riittävää. Lisäksi Savonlinnan kaupunki tarjosi meille tilaa, jossa ei olisi voinut taidetta pitää. Nyt ollaan varovaisia ja haluataan varmistaa, että tilat on olemassa ja ne eivät vuoda ja, että välttämätön rahoitus on olemassa ennenkuin uutta näyttelyä aletaan haalia.

- Ensi kesäksi ei ole tehty mitään uutta pyyntöä näyttelyn koostamisesta. Ongelma ei ole nyt rahoituksessa ensisijaisesti vaan enemmän konseptissa eli millä mallilla, minkä muotoisella systeemillä Retretti alkaa toimia, Sarje kertoo.

Lue seuraavaksi