Lidl laajentaa Laukaan jakelukeskusta taas

Kauppajätti Lidl laajentaa jälleen Laukaan jakelukeskusta. Uusimpien laajennusten jälkeen jakelukeskus kasvaa 55.000 neliömetrin kokoiseksi. Siihen mahtuisi helposti yhdeksän täysmittaista, 6.000 neliön kokoista jalkapallokenttää.

Kotimaa
Lidl-kaupan kyltti.
Jens Buettner / EPA

Edellinen pakkasvaraston ja teknisten tilojen laajennus on vielä meneillään keskuksen pohjoispäässä. Skanska aloittaa uuden korkeavaraston laajennuksen välittömästi. Laajennusten valmistuttua rakennuksen pitkän sivun mitta venähtää liki puoleen kilometriin.

Lidl Suomi Ky:n korkeavaraston laajennuksen pinta-ala on 9 350 bruttoneliömetriä ja Skanska rakentaa sen logistiikkakeskuksen eteläpäähän. Työt käynnistyvät laajennusalueen tontin raivauksella. Laajennusosa valmistuu marraskuun lopussa 2014.

– Hanke työllistää enimmillään työmaalla 30 henkilöä ja suunnittelussa, esivalmistelussa ja logistiikassa saman verran, sanoo työpäällikkö Seppo Leinonen Skanska Talonrakennuksesta.

– Asiakasmäärien kasvaessa tarvitsemme edelleen lisäkapasiteettia myös logistiikkaan. Lisätila tulee tarpeeseen, kertoo Lidl Suomen kehitysjohtaja Mathias Kivikoski.

Kymmeniä työntekijöitä lisää

Lidlin Laukaan jakelukeskus on rakennettu vuonna 2004 ja laajennettu vuonna 2009. Kun meneillään olevat laajennukset valmistuvat, jakelukeskus tarvitsee lähivuosina kymmeniä työntekijöitä lisää suurempien tavaramäärien käsittelyyn.

Työntekijöitä Laukaan jakelukeskuksessa on tällä hetkellä yli 200. Kesätyöntekijät nostavat varaston henkilöstömäärää noin 70 hengellä, kerrotaan Lidlistä.

Laukaan jakelukeskus on toinen Lidlin jakelukeskuksista Suomessa. Toinen sijaitsee Janakkalassa. Lidlillä on 141 myymälää ympäri Suomen. Skanska on rakentanut niistä 45.

Seuraava uusi myymälä avataan Espoon Kauklahdessa lokakuussa 2014.

Keski-Suomessa Lidlillä on kahdeksan myymälää ja yhtiö työllistää maakunnassa noin 400 henkilöä.

Lisätty 21.2.2014 kello 16:14 tietoja jakelukeskuksen koosta ja työvoimavaikutuksista.