Kuninkuusravit elää yleisöstä – Porin ennakkomyynti suotuisaa

Kuninkuusravit järjestetään Porissa elokuun alussa. Raviurheilun vuotuiseen suurtapahtumaan on myyty yli 3 000 lippua ennakkoon. Tapahtuman yleisömäärä nousee perinteisesti parhaimmilllaan reippaasti yli 50 000 kävijään. Suurin osa lipuista myydään perinteisesti ovelta.

urheilu
Yleisöä kuninkuusraveissa 2013.
Katsomossa riitti tunnelmaaAntti Tuominen / Yle

Porin kesän kuninkuusravien ennakkomyynti on sujunut projektijohtaja Janne Ojasen mukaan hyvin. Tähän mennessä elokuun alussa pidettävään tapahtumaan on myyty yli 3 000 lippua ennakkoon. Ennakkomyynti aloitettiin jo viime kesän Kuopiossa järjestettyjen kuninkuusravien yhteydessä.

Kuninkuusravit on säilyttänyt asemansa raviurheilun ehdottomana ykköstapahtumana. Kuninkuusravien yleisömäärä on vakiintunut 2000-luvulla noin 50 000 kävijään.

Projektijohtaja Janne Ojanen uskoo, että Pori ei tee tässä poikkeusta. Yleisömäärä on ratkaiseva tekijä suurtapahtuman onnistumiselle.

– Sillähän on kaikkein suurin merkitys. Koko oheismyynti tulee yleisöstä kuten myös totomyynti. Tämä on ratkaisevinta koko tapahtumassa. Kuninkuusravien budjetti on noin neljä miljoonaa euroa, josta totomyynti näyttelee suurinta roolia, sen osuus on budjetista noin puolet.

Viime kesänä Kuopion kuninkuusravien yleisömäärä oli miltei 59 000.

Kuninkuusraveilla on uskollinen vakiokävijäjoukko. Projektijohtaja Ojanen kertoo, että tutkimusten mukaan keskiverto kuninkuusravikävijä on käynyt tapahtumassa kymmenen kertaa.

Vakiokävijöiden lisäksi Porin kuninkuusravien uskotaan houkuttelevan paikallisesti mukaan aivan uutta yleisöä.

Kuninkuusravit on järjestetty Porissa aiemmin viisi kertaa. Viimeksi suurtapahtuma kokosi suomenhevosten aatelin Porin raviradalle vuonna 1999. Silloin yleisömäärä oli runsaat 47 000.