1. yle.fi
  2. Uutiset

Arktinen muoti esittäytyy lumiareenalla

Rovaniemen Arctic Design muotoiluviikon tapahtuma-areena nousee lumesta ja jäästä Ounasjoen rantaan Arktikum- ja Pilke-rakennusten väliselle aukiolle. Areenalla nähdään lauantaina muotinäytös, jossa tunnettujen talvivaatemerkkien lisäksi on mukana pieniä suomalaisia suunnittelijoita ja merkkejä. Mukana on myös yksi muurmanskilainen mallisto.

Vaatemallistot
Arctic Design Week valmistumassa Arktikumin edessä
Miikka Miinala / Yle

Perjantaina vielä työn alla ollut Arctic Design viikon lumiareena täyttyy lauantaina arktisesta muodista. Mukana on asukokonaisuuksia muun muassa Haltilta, Joutsenelta, Paaperolta, BRP:ltä ja Sammon Turkikselta. Kiinnostusta herättänee myös vuonna 2000 perustettu suomalainen vaatemerkki Noolan, joka avasi viime vuonna liikkeen Helsingin ja Pietarsaaren lisäksi myös Rovaniemelle.

Pietarsaarelaisen Noolanin omistavat Marja ja Jonas Rak. Marja Rak on tullut aikaisemmin tunnetuksi Taideteollisen korkeakoulun lopputyöstään, kalannahkaisesta vaatemallistosta. Se sai runsaasti huomioita eri tiedotusvälineissä. Arktiseen muotinäytökseen Noolan tuo näytteille lähinnä villasta, pellavasta ja huovasta tehdyn malliston. Noolan tuotteet valmistetaan Suomessa.

Kansainvälisyyttä näytökseen tuo Marina Khomutova, Muurmanskin Faculty of Arts Educationista.

Näytöksen tuotannosta vastaavat Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnan Vaatetuksen maisteriopiskelijat.

Lue seuraavaksi