Jyväskylä ja Onnibus voittivat Markkinaoikeudessa

Jyväskylän kaupunki on voittanut oikeudenkäynnin joukkoliikenteen viime vuotisesta kilpailuttamisesta. Markkinaoikeus hylkäsi Jyväskylän Liikenteen tekemän valituksen kaupungin joukkoliikennepäätöksestä.

Kuva: Jyväskylän kaupunki

Kilpailutuksessa Onnibus Oy voitti viidestä bussilinjasta neljä.  Pitkään paikallisliikennettä hoitanut  Jyväskylän Liikenne voitti yhden. Kaupunki on tehnyt väliaikaiset sopimukset Onnibussin kanssa.

Jyväskylän apulaiskaupunginjohtaja Timo Koivisto pitää markkinaoikeuden ratkaisua odotettuna.

 –Nämä väliaikaiset sopimukset on tehty markkinaoikeusprosessin takia, näillä sopimuksilla on turvattu se, että sopimuksenmukainen bussiliikenne alkaa heinäkuun alussa. On tietysti mahdollista, että tästä markkinaoikeuden päätöksestä vielä valitetaan. Se ei huolestuta, koska väliaikaiset sopimukset turvaat bussiliikenteen, sanoo Koivisto.

Markkinaoikeuden päätökseen voi hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Jyväskylän Liikenne pohtii vielä valittamista.

– Tutustutaan rauhassa päätökseen ja tehdään sitten päätös. Harkitaan valittamista, mutta ei se varmaa ole, sanoo toimitusjohtaja Jaakko Raunio Jyväskylän Liikenteestä.

Jyväskylän Liikenne ja Jyväskylän kaupunki sopivat lähiaikoina viidennestä bussilinjasta.

– Ilman muuta, koska sehän on ihan riidaton asia, vahvistaa Raunio.

Markkinaoikeus velvoitti Jyväskylän Liikenne Oy:n korvaamaan Jyväskylän kaupungin 5 000 euron oikeudenkäyntikulut kaupungin vaatimuksen mukaisesti.