Yhdysvaltain ja Venäjän edustajat keskustelivat Ukrainasta

Yhdysvaltain valtiovarainministeri sanoi maansa olevan valmis auttamaan Ukrainaa yhdessä Venäjän ja muiden maiden kanssa.

Ukraina

Valtiovarainministeri Jack Lew sanoo, että Yhdysvallat on valmis työskentelemään yhdessä Venäjän ja muiden maiden kanssa demokratian palauttamiseksi Ukrainaan.

Ministeriön edustaja kertoo, että Lew keskusteli Ukrainan tilanteesta venäläisen virkaveljensä Anton Siluanovin kanssa G20-ryhmän kokouksen yhteydessä Sydneyssä Australiassa.

Edustajan mukaan Lew painotti, että Yhdysvallat on valmis yhdessä muiden maiden kanssa auttamaan Ukrainaa, kun se toimeenpanee uudistuksia taloudellisen vakauden palauttamiseksi ja palatakseen demokratian ja kasvun tielle.

Lew ja Siluanov olivat yhtä mieltä tarpeesta edistää Ukrainan taloudellista vakautta ja toteuttaa uudistuksia, joita voitaisiin tukea Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ohjelmalla, Yhdysvaltain edustaja sanoo.

Siluanov puolestaan kertoi Sydneyssä toimittajille, että Venäjä päättää Ukrainalle lupaamansa talousavun seuraavan erän maksamisesta vasta, kun maalla on uusi hallitus.

Aiemmin Yhdysvaltain Valkoisen lehdistösihteeri Jay Carney sanoi, että

Lähteet: AFP, Reuters, Itar-Tass