Viimeinen Sound of Musicin Trappin perheen lapsista on kuollut – video

Maria von Trapp oli yksi laulavan Trappin perheen seitsemästä lapsesta, joiden elämään menestysmusikaali perustuu.

kulttuuri
Maria von Trapp valokuvattuna vuonna 2008 lapsuudenkodissaan Salzburgissa, Itävallassa. Maria von Trapp osoittaa itseään vanhassa perhevalokuvassa
Sound of Music -musikaalin kuvaaman laulavan Trappin perheen viimeinen elossaollut jäsen Maria von Trapp on kuollut 99-vuotiaana.

Sound of Music -musikaalin kuvaaman laulavan Trappin perheen viimeinen elossaollut jäsen Maria von Trapp on kuollut 99-vuotiaana, kertoo hänen velipuolensa Johannes von Trapp uutistoimisto AP:lle.

Maria von Trapp kuoli kotonaan Vermontissa Yhdysvalloissa.

Maria von Trapp oli kolmas kapteeni Georg von Trappin ja hänen ensimmäisen vaimonsa Agatha Whitehead von Trappin seitsemästä lapsesta ja perheen toiseksi vanhin tytär. Muut kuusi lasta ovat kuolleet aiemmin.

Sound of Music pohjautuu leskeksi jääneen Georg von Trappin ja hänen lastensa sekä perheen kotiopettajaksi luostarista tulleen Maria Kutscheran tarinaan.

Maria Kutschera oli aikonut ryhtyä nunnaksi, mutta hän ja Georg von Trapp avioituivatkin. Vuonna 1938 perhe pakeni Itävallasta natsien miehitystä. Musiikkia rakastanut perhe kiersi konsertoimassa Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Lopulta he asettuivat Vermontiin ja avasivat hotellin.

Georg ja Maria von Trapp saivat yhdessä kolme lasta, Rosemarien, Johanneksen ja Eleonoren.

Sound of Music perustuu löyhästi äidin, Maria von Trappin kirjaan. Musikaali ensiesitettiin vuonna 1959 ja Julie Andrewsin tähdittämä elokuva vuonna 1965. Se palkittiin parhaan elokuvan Oscar-palkinnolla.

Elokuvassa perheen kolmannen lapsen nimi on Louisa, ei Maria.

Lähteet: AP