Näin Janukovitš pakenee Kiovasta – turvakameravideo

Ukrainalainen televisiokanava on julkaissut sunnuntaina turvakameravideon. Kanavan mukaan video esitää presidentti Viktor Janukovitšin pakoa Kiovasta. Erotetun presidentin tarkkaa olinpaikkaa ei tiedetä.

Ulkomaat
Helikopteri nousee ilmaan.
Ukrainalaisen Kanal 5 -kanava on esittänyt valvontakameravideon, jossa Ukrainan presidentti Janukovitš pakenee Kiovasta helikopterilla.

Ukrainalainen televisiokanava on julkaissut sunnuntaina turvakameravideon, jossa presidentti Viktor Janukovitš tiettävästi pakenee Kiovasta eilen lauantaina. Videolla näkyy, kuinka kaksi helikopteria nousee ilmaan helikopterikentältä. Ukrainalaisen Kanal 5 -televisiokanavan mukaan kenttä on presidentin Mezhiriya-palatsin alueella.

Videolla näkyvässä helikopterissa on tunnus UR-CRG. Kyiv Weekly -sanomalehden mukaan kyseinen helikopteri on Ukrainan hallituksen vuokraama. Oppositiopoliitikko Oleksandr Turtšinov sanoi lauantaina, että Janukovitš yritti paeta Venäjälle. Turtšinov valittiin lauantaina parlamentin puhemieheksi ja sunnuntaina hänelle annettiin hoidettavaksi presidentin tehtävät. Hänen tietojensa mukaan Janukovitš olisi lauantaina ollut Itä-Ukrainassa Donetskin alueella. Erotetun presidentin olinpaikkaa ei sunnuntaina tiedetty.