1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Viikko jatkuu keväisenä – siitepölyä koko Etelä-Suomeen

Viikkoa vietetään lauhassa, poutaisessa ja aurinkoisessa säässä. Päivisin lämmintä voi olla parhaimmillaan 8 astetta. Siitepölykausi on alkamassa koko Etelä-Suomessa.

Kotimaan uutiset
Kevätaurinko paistaa lehdettömän puun takaa
Yle / Timo Heikura

Tätä viikkoa vietetään lauhassa, poutaisessa ja aurinkoisessa säässä. Päivisin lämmintä on 5–8 astetta. Kaikista lämpimintä on maan länsi- ja lounaisosissa. Öisin on vielä pikku pakkasta.

Ilmatieteenlaitoksen meteorologi Eero Ojalan mukaan tuuli on viikon alkupuolella suhteellisen voimakasta ja lauhaa, joka kuitenkin heikkenee viikon aikana.

Lunta tai vettä tulee vielä tämän päivän aikana Lapissa, muualla maassa nautitaan koko viikko poutaisessa säässä.

Tuleva viikonloppu ei tuo muutosta säähän maan etelä- ja keskiosissa eli tuolloinkin on luvassa lauhaa ja aurinkoista. Lapissa voi päivisin olla hieman pakkasta.

Viikkoa pidempiä ennusteita ei meteorologi Eero Ojalan mukaan kannata tehdä.

– Viikkoa pidemmät ennusteet ovat pelkkää hupia.

Siitepölykausi alkaa koko Etelä-Suomessa

Pähkinäpensas ja leppä ovat alkaneet jo kukkia lounaisrannikolla. Tällä viikolla kukinta alkaa koko eteläisessä Suomessa. Siitepölyn määrä riippuu sääolosuhteista eli otollisimmat olosuhteet sille ovat lämmin ja kuiva sää ja hienoinen tuuli.

Koivu kukkii Suomessa yleensä huhtikuun puolivälissä, mutta tänä vuonna se saattaa olla aikaisemmassa, kertoo yliopistotutkija Annika Saarto Turun yliopiston Aerobiologian yksiköstä.

– Koivu kukkii tänä vuonna todennäköisesti voimakkaammin kuin viime vuonna, koska viime vuosi oli heikko ja nyt puut pystyvät panostamaan tähän vuoteen.

Lue seuraavaksi