1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsingin satamasta kohta osakeyhtiö

Helsingin Satama -liikelaitoksen yhtiöittäminen lähestyy toteutumistaan. Helsingin Satama Oy:n perustamisesta on valmistunut suunnitelma, jonka mukaan toiminta siirtyisi sille ensi vuodenvaihteessa.

Kotimaan uutiset
Vuosaaren satama
Yle

Helsingin Satama ollaan muuttamassa liikelaitoksesta kaupungin omistamaksi osakeyhtiöksi. Helsingin Satama Oy:n perustamisesta on valmistunut suunnitelma, jonka mukaan toiminta siirtyisi sille ensi vuodenvaihteessa.

Noin 170 työntekijää siirtyisivät yhtiön palkkalistoille vanhoina työntekijöinä. Satamajohtaja Kimmo Mäki ei pidä muutosta kovin dramaattisena.

- Tietysti päätöksentekoprosessit muuttuvat hieman nopeampaan ja tehokkaampaan suuntaan. Pystytään noudattamaan normaalin osakeyhtiön päätöksentekoprosessia.

- Tietysti se riippuu omistajasta eli kaupungista, minkä tyyppisiä velvotteita tytäryhtiölle asetetaan, mutta lähtökohtaisesti se helpottuu jonkin verran.

Kimmo Mäki arvelee, että muutos vaikuttaa kuntien tukeen satamilleen. Se ei jatkossa käy enää entiseen malliin. Kaikki ovat vastedes samalla viivalla.

- Meidän roolimmehan on se, että me kehitämme ja rakennamme satamaa ja luomme puitteet operaattoreille. Suunnittelua, rakentamista, asiakaspalvelutyötä. Lähinnä matkustajaterminaaleissa alusten tarvitsemat palvelut, kiinitykset ja irrotukset.

Asia on sataman johtokunnan käsiteltävänä ja menee edelleen kaupunginhallitukseen ja -valtuustoon.

Lue seuraavaksi