Suomenmaa: Sipilä Kataisen kutsusta: Nyt ei tehdä päätöksiä seuraavan hallituksen puolesta

Keskustan puheenjohtajan mukaan koko julkisen sektorin kestävyysvaje on kymmenen miljardia euroa.

politiikka

Myös keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä suhtautuu nihkeästi pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) huomiseksi tiistaiksi koolle kutsumaan talousneuvotteluun. Asiasta kertoo Suomenmaa.

- Hallituksen touhu näyttää erikoiselta, sanoi sairauslomalla oleva Sipilä videotervehdyksessään viikonloppuna. Video esitettiin Pohjois-Pohjanmaalla Rokualla pidetyssä keskusta-aktiivien kokouksessa.

Sipilä sanoi, että hallituksella on ollut kolme vuotta aikaa toteuttaa asettamansa tavoite supistaa kestävyysvajetta kolmella miljardilla.

- Mitään taloutta tasapainottavia toimia ei ole tehty.

- Keskusta on valmis keskusteluihin ja yhteistyöhön, mutta hallituksen on hoidettava omat työnsä. Nyt ei myöskään voida tehdä päätöksiä seuraavan hallituksen puolesta.

Sipilä totesi, että äänestäjien pitää ensin sanoa sanansa. Hän sanoo myös, että todellinen kestävyysvaje on valtiontaloudessa seitsemän ja koko julkisella sektorilla kymmenen miljardia euroa.

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on suhtautunut varauksellisesti Kataisen neuvottelukutsuun. Soini on pitänyt talousneuvottelun asialistaa liian kapeana.

Orpo pyytää avointa mieltä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo toivoo Juha Sipilän suhtautuvan avoimin mielin pääministeri Kataisen kutsuun.

– Toisin kuin Sipilä väittää, hallitus on jo nyt tehnyt päätökset reilun viiden miljardin euron sopeutuksesta valtion velkaantumisen taittamiseksi, Orpo toteaa tiedotteessaan.

Orpo korostaa, että vaikeat ajat vaativat uudenlaisen yhteistyön tekemistä yli hallitus-oppositio-rajojen ja yli vaalikausien.

– Suomessa haetaan nyt uutta politiikan tekemisen tapaa ja yhteistyön henkeä, mistä myös Juha Sipilä on aiemmin puhunut. Toivottavasti keskusta myös toimii siten kuin julistaa.