1. yle.fi
  2. Uutiset

Juha Mieto onnitteli olympiamitalisteja: "Mikään ei ole esteenä tulevina vuosina"

Hiihtäjälegenda Juha Mieto onnitteli tuoreita olympiamitalisteja Kerttu ja Iivo Niskasta maanantaina Vieremällä järjestyissä juhlissa. Mieto kertoi uskoneensa Kertun hyvään sijoitukseen, mutta yllättyi Iivon menestyksestä. Mieto toivotti samalla Iivon tervetulleeksi olympiavoittajien joukkoon.

urheilu
Kerttu ja Iivo Niskanen kuuntelee, kun Juha Mieto puhuu.
Hiihtäjälegenda Juha Mieto onnitteli Kerttu ja Iivo Niskasta Vieremällä maanantai-iltana.Anu Korhonen / Yle

Hiihtäjälegenda Juha Mieto saapui maanantai-iltana yllättäen Vieremälle onnittelemaan tuoreita olympiamitalisteja Kerttu ja Iivo Niskasta heidän kotiinpaluujuhlissa. Mieto kertoi odottaneensa Kertulta hyviä suorituksia jo ennen kisoja, mutta Iivon menestys tuli yllätyksenä.

Iivon kultamitali, tämä on herkkua.

Juha Mieto

- Kertun edesottamuksia oon seurannut vuositolkulla ja tiesin että siinä on seuraava hiihtokuningatar. En ihan rehellisesti vielä Iivosta uskonut, mutta se tuli sitten ryminällä. Kertulle tietysti onnittelut kahdesta mitalista, mutta Iivon kultamitali, tämä on herkkua, Mieto sanoi.

Samalla Mieto toivotti Iivon tervetulleeksi olympiavoittajien joukkoon. Itse Olympiavoittajat ry:n jäsenenä toimiva Juha Mieto vahvisti, että tällä hetkellä maassa on 53 elossa olevaa olympiavoittajaa.

- Nyt kun Iivo ja Sami [Jauhojärvi] pannaan mukaan niin meitä on tosiaan 53. Vanhin miespuolinen olympiavoittaja on Paavo Lonkila, joka on tuosta naapuripitäjästä. Ja Iivo on nuorin, eli tässä on sitä tiettyä yhtäläisyyttä. Joten Iivo, tervetuloa joukkoon jaloon.

"Kun mieshiihtäjä voittaa kultamitalin jopa meikäläinen herkistyy"

Mieto kertoi olleensa innoissaan siitä, että olympialaisten kultamitali tuli nimenomaan miesten hiihdosta.

- Kun mieshiihtäjä voittaa kultamitalin jopa meikäläinen kotona herkistyy, Mieto kuvaili.

Hiihtäjälegenda muistutti, että maailmanmestatuuskisoja on melkein joka vuosi, mutta olympialaisia vain kerran neljässä vuodessa.

- Ja siinä on suuri ero. Mikään ei ole näille sisaruksille esteenä pärjätä tulevina vuosina, jos vain terveys pitää kohdallaan eikä harjoituksiin tehä oleellisia muutoksia, kaikki tulee sieltä ittestään tämän jälkeen. Haluan omalta osaltani toivottaa nuorille sisaruksille jatkossakin menestystä ja toivottaa tervetulleiksi kotimaahan ja Vieremälle.

Juha Mieto on voittanut olympiakultaa Itävallan Innsbruckissa vuonna 1976.

Lue seuraavaksi