1. yle.fi
  2. Uutiset

Alkoholihaitat halutaan kuriin Forssassa

Laajassa päihdekyselyssä selvitetään muun muassa sitä, pitäisikö alkoholin myyntiä rajoittaa. Alkoholin aiheuttamat haitat ovat Lounais-Hämeessä suuria.

Kotimaan uutiset
sosiaalityöntekijä Anna Kenni-Laitinen, alkoholipolitiikka, alkoholi, ravintola
Eeva Hannula / Yle

Lounais-Hämeessä halutaan vähentää alkoholihaittoja.

Forssan seutu osallistuu valtakunnalliseen alkoholikulttuuria selvittävään nettikyselyyn, jossa etsitään vastauksia esimerkiksi siihen, pitääkö alkoholijuomien myyntiä ja anniskelua rajoittaa. Lisäksi kyselyssä kartoitetaan muun muassa sitä, kuinka paljon alkoholia välitetään alaikäisille.

Alkoholitilastojen mukaan Forssan seudun alkoholihaitat ovat suhteellisen suuria verrattuna alueen kokoon. Hyvinvointikuntayhtymän sosiaalityöntekijä Anna Kenni-Laitinen kertoo, että monen ravintolan ja kaupan kanssa on puhuttu paikallisesta alkoholipolitiikasta.

– Yhteisillä toimilla pyritään viemään tätä työtä eteenpäin. Tärkeintä on tietenkin se, että on laki, joka ohjaa alkoholipolitiikkaa, mutta haittojen ehkäisyssä olisi tärkeää saada kaikki mukaan tähän työhön.

Päihdekysely avautuu netissä maaliskuun 3. päivä. Kysely liittyy paikalliseen alkoholipolitiikan kehittämiseen.

Korjattu 25.2.2014 klo 14:24 viimeisestä lauseesta 'alkoholilain uudistamiseen' muotoon alkoholipolitiikan kehittämiseen'

Lue seuraavaksi