Pirkan Hiihdon juhlakisa jouduttiin perumaan

Vuosittain maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina Kankaanpään Niinisalosta Tampereen Teivoon sivakoitava Pirkan Hiihto on jouduttu perumaan lumipulan takia. Tänä vuonna laturetki olisi järjestetty jo 60. kerran.

urheilu
Pirkan hiihto vuonna 1975
Yle

Pirkan Hiihdon järjestäjät ovat pettyneitä. Tämän talven laturetken piti olla juhlahiihto, mutta säiden herrat olivat toista mieltä. Se vähäinen lumi, joka tänä talvena on satanut, on jo valunut vetenä satakuntalaisiin ja hämäläisiin ojiin.

– Pakko tehdä tällainen päätös. Meillä on myös vastuu, emmekä voi ohjata porukkaa huonoille reiteille, muistuttaa Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen.

Syrjänen jatkaa, että hyvä latu on ollut Pirkan Hiihdolle kunnia-asia.

Viimeisten päivien aikana Pirkan Hiihdon järjestäjät vielä toivoivat, että laturetki voitaisiin järjestää hieman lyhyempänä versiona Niinisalon ja Jämin maisemissa, mutta sekin idea vesittyi lauhan sään ja vesisateiden myötä.

Pirkan Hiihtoa ei ole koskaan ennen peruttu, ja ensimmäinen hiihto järjestettiin sentään jo vuonna 1955. Tämän vuoden Pirkan Hiihto olisi ollut järjestyksessään 60. laturetki.

Koska tapahtuma saavuttaa ensi vuonna myös vuosissa täydet kymmenet, siirretään Pirkan Hiihdon juhlaretki ensi vuoteen, lupaa Tapio Syrjänen.