1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Presidentti Niinistö dokumenttikiistasta: En puutu viiden metrin kepilläkään – video

Presidentintekijät-dokumentin ohjaaja Tuukka Temonen ja kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen ovat eri linjoilla dokumentissa käytettävästä materiaalista.

Kotimaan uutiset
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.
Presidentti Sauli Niinistö sanoo, että ei halua osallistua Presidentintekijät-dokumentista nousseeseen kiistaan.

Presidentti Sauli Niinistö ei halua osallistua Presidentintekijät-dokumentista nousseeseen kiistaan. Hän sanoo Yle Uutisten haastattelussa pysyvänsä elokuvasta ja sen markkinointikeinoista niin kaukana kuin mahdollista.

– En puutu elokuvaan viiden metrin kepilläkään vai mikä se Lipposen vanha sanonta on, enkä myöskään markkinointikeinoihin, presidentti Niinistö sanoi.

Presidentin viestintäpäällikkö Katri Makkonen sanoi maanantaina, että presidentti Niinistö toivoo, että häntä koskeva yksityisluontoinen materiaali säilytetään Tuukka Temosen yhtiön tai presidentin hallussa. Makkosen mukaan yksityisluontoisen kuva- ja äänimateriaalin ei presidentin mielestä kuulu olla elokuvan toisella tuottajalla Helsinki-filmillä.

– Minä nyt olen tällainen yksitotinen suomalainen, joka luottaa aina siihen, mitä on sovittu. Luotan jatkossakin, sanoi Niinistö.

Dokumentin ohjaaja Tuukka Temonen kiisti tiistaina kokoomuksen puoluesihteerin Taru Tujusen väitteen, että Tujuselle olisi sovittu oikeus päättää elokuvassa käytettävästä materiaalista.

Lue seuraavaksi