Korvenkylän kesäteatteri tuo lavalle Topi Sorsakosken elämän

Musikaalin on kouvolalaiselle kesäteatterille kirjoittanut Marianne Tikkanen. Hänen käsialaansa ovat myös teatterin aiemmat hitit, "Teuvo ja paperitaivas" sekä "Tähdet, tähdet". Musiikista vastaa The Secrets -yhtye sekä paikalliset laulutähdet.

kulttuuri
juliste Topi Sorsakoskesta kertovasta näytelmästä
"Kaksi kitaraa - Topi Sorsakosken tie Ähtäristä tähtiin" -musikaalin on kirjoittanut Marianne Tikkanen.Korvenkylän kesäteatteri

Kouvolalainen Korvenkylän kesäteatteri tuo tulevana kesänä lavalle Topi Sorsakosken tarinan. "Kaksi kitaraa - Topi Sorsakosken tie Ähtäristä tähtiin" -musikaalissa soi taiteilijan ja Agents-yhtyeen musiikki. Rautalankameiningistä vastaa kouvolalainen The Secrets-yhtye ja päähenkilöinä on paikallisia laulun taitajia.

Nuorta ja vanhaa Topia esittävät veljekset; Simo ja Sami Viitalo. Lavalla nähdään myös kolmas sisarusparven edustaja, Jenni Roslakka esittää vanhempaa Eevaa. Nuorena Eevana on 15-vuotias Aino Niemi, vuoden 2013 Tangojuniori.

Kaikkiaan lavalle nousee bändin lisäksi kolmisenkymmentä esiintyjää. Korvenkylän kesäteatterin puheenjohtaja Kyösti Vuorela kertoo, että esiintyjiä ei pahemmin tarvinnut houkutella mukaan.

– Harjoituksissa meillä on ollut valtavan hyvä henki ja meillä on ollut hauskaa. Meillä on odottava ja ihana tunnelma, kertoo Vuorela.

– Me haluamme jakaa teatterin välityksellä iloa. Ja uskon, että sitä iloa haluavat myös katsojat kovan ja ankean maailman keskelle. Mielestäni teatterin tehtävä on irrottaa arjesta.

Korvenkylällä aiempia musikaalihittejä

Korvenkylän kesäteatteri on profiloitunut musiikkiteatteriksi. Takana on muun muassa suuren suosion saanut "Teuvo ja paperitaivas" -näytelmä, joka oli rakennettu Leevi & The Leavingsin musiikin ympärille. Vuonna 2009 esitetty näytelmä keräsi kaikkiaan yli 12 000 katsojaa. Toinen ennätysyleisöt kerännyt esitys oli vuoden 2005 "Tähdet, tähdet", jossa keskiössä oli Rauli Somerjoen elämä. Korvenkylässä on kuultu mös muun muassa Olavi Virtaa, Toivo Kärkeä ja Unto Monosta.

Topi Sorsakosken tarinan on kirjoittanut Marianne Tikkanen, jonka käsialaa ovat myös muun muassa paperitaivas ja Tähdet, tähdet. Kyösti Vuorelan mukaan molempia esityksiä esitetään koko ajan ympäri Suomea.

– Esimerkiksi paperitaivas on ensi keväänä ainakin kolmella paikkakunnalla.

Vuorelan mukaan vuosien varrella saatu hyvä palaute on antanut heille rohkeutta lähteä mukaan tämän kaltaisiin projekteihin.

– Kun menee hyvin, rohkeus tekemiseen kasvaa. Ja meillä on ollut hauskaa, se on tärkeintä.

– Uskon, että Topin tarinasta tulee huippumenestys.

Musikaalin ensimmäinen esitys on kesäkuun 27. päivä ja viimeinen heinäkuun 23.