Helsinki-filmin Haavisto: "Painostus on ollut hämmästyttävää" – video

Presidentti Sauli Niinistön vaalikampanjaa kuvaavasta Presidentintekijät-dokumentista on noussut ilmiriita. Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen väittää, että hänellä olisi oikeus päättää, mitä kuva- ja ääniaineistoa kampanjan johtoryhmän kokouksista levitetään. Tuottajat ovat eri mieltä.

Helsinkifilmin toimitusjohtaja, tuottaja Miia Haavisto.

Helsinki-filmin toimitusjohtaja Miia Haaviston mukaan kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujusen lukuisat puhelut, sähköpostit ja kirjeet Presidentintekijät-elokuvan tiimoilta ovat olleet epämiellyttäviä.

– Tämä on ollut hämmästyttävää tämä painostus. Ei me ajateltu missään vaiheessa, että tämä kohdistuisi niin voimakkaasti ensin Tuukkaan [Temoseen] ja sitten Helsinki-filmiin ja minuun. Se on epätavallista. Se on epämiellyttävää, mutta niin nyt on, toimitusjohtaja Miia Haavisto sanoo.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen väittää, että hänellä olisi oikeus päättää, mitä kuva- ja ääniaineistoa levitetään. Tuottajat ovat eri mieltä.

– Taru Tujusen sisältämät väitteet ovat sisältäneet uhkauksen oikeustoimista, mikä ei minun mielestäni ole perusteltua. Se on epäasiallista.