1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Vaalityöntekijä tukee Tujusen kertomusta elokuvariidassa

Sauli Niinistön vaalikampanjan kenttäpäällikkö Hanna Laine sanoo Yle Uutisille, että elokuvaohjaaja Tuukka Temonen olisi luvannut Taru Tujuselle ja kampanjan johtoryhmälle veto-oikeuden Presidentintekijät-dokumentissa käytettävään materiaaliin.

politiikka
Kuva elokuvasta Presidentintekijät.
Kuva elokuvasta Presidentintekijät.Helsinki-filmi / Tuukka Temonen

Presidentti Sauli Niinistön vaalityön kenttäpäällikön Hanna Laineen mukaan elokuvaohjaaja Tuukka Temonen ei olisi päässyt kuvaamaan kampanjatyöryhmän kokouksia, ellei päätösvaltaa dokumenttiin tulevasta materiaalista olisi luvattu kampanjan johtoryhmälle.

– Ei missään tapauksessa, Hanna Laine sanoo Yle Uutisille.

Hän sanoo muistavansa hyvin, miten Presidentintekijät-elokuvahanke esiteltiin kampanjan johtoryhmälle.

– Hyvin muistan, kun Tuukka tuli sinne ensimmäistä kertaa kamera kourassa. Taru Tujunen esitteli Tuukan ja kertoi, että hänen kanssaan on sovittu, että presidenttiehdokas Sauli Niinistöstä tehdään elokuva.

Laineen mukaan johtoryhmälle kerrottiin, että Temonen halusi dokumenttiinsa myös tunnelmapätkiä kampanjatyöryhmän toiminnasta.

– Taru nimenomaan painotti, että älkää välittäkö tuosta nurkassa istuvasta Tuukasta, että olemme sopineet, että kaikesta, mitä kampanjaryhmässä puhutaan, meillä on oikeus päättää, tuleeko sitä lopulliseen elokuvaan.

Laineen mukaan vaalikampanjan johtoryhmän olisi pitänyt saada päättää kokouksissa kuvatun materiaalin julkaisemisesta.

– Ei siellä olisi puhuttu yhtään mitään, jos ei olisi ollut selvää, että kaikki mitä dokumenttiin tulee, hyväksytään.

Lue seuraavaksi