1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Kirsi Pihakin asettui Tujusen tueksi elokuvakiistassa

Kirsi Pihan mukaan sopimuskiistassa on kysymys periaatteesta eikä siitä, että dokumentti paljastaisi jotakin arkaluontoista.

politiikka
Kirsi Piha
Kirsi PihaMikko Stig / Lehtikuva

Presidentti Sauli Niinistön vaalikampanjan markkinointivastaava Kirsi Piha kertoo Yle Uutisille kampanjan johtoryhmän olleen siinä uskossa, että ohjaaja Tuukka Temonen oli luvannut kampanjapäällikkö Taru Tujuselle veto-oikeuden dokumentissa esitettävään materiaaliin.

– En tietenkään voi tietää, onko tehty suullista sopimusta vai ei, mutta tiedän, mitä on kommunikoitu kampanjaryhmäläisille silloin, kun Tuukka Temonen on ollut myös paikalla. Silloin todettiin, että Temonen kuvaa kampanjaryhmän palavereita, mutta voimme olla täysin vapaasti, koska Taru Tujusella on veto-oikeus siihen, mistä elokuva kertoo, Piha sanoo Yle Uutisille.

Pihan mukaan kampanjaryhmän nouseminen elokuvan keskiöön tuli myös yllätyksenä.

– Kampanjaryhmälle kommunikoitiin selkeästi, että kyse on elokuvasta, joka kertoo Sauli Niinistöstä, mutta elokuvahan ei kerro Sauli Niinistöstä vaan kampanjaryhmästä.

Tuukka Temonen on kiistänyt sen, että hänellä ja Taru Tujusella olisi ollut suullinen sopimus elokuvan materiaalien hyväksyttämisestä. Temosen mukaan myös elokuvan kohde oli kampanjatyöryhmän tiedossa.

"Toiminnan pitäisi perustua luottamukseen"

Kirsi Pihan mukaan sopimuskiistassa on kyse periaatteesta eikä siitä, että dokumentissa olisi jotakin arkaluontoista.

– Kysymys ei ole siitä, onko elokuva hyvä tai huono, tai käyttäydymmekö me siinä hyvin tai huonosti. Kai tämä inhimillinen toiminta kuitenkin perustuu luottamukseen, että jos on tehty sopimus, niin ei tehdä ohareita.

Piha ei ole itse nähnyt elokuvaa, mutta trailerin hän on katsonut.

– Sen perusteella täytyy sanoa, että ainakin me tunnuimme olevan tosi tosissaan, kun pyrimme tekemään ehdokkaasta presidenttiä.

Aiemmin tänään illalla Niinistön presidentinvaalikampanjan kenttäpäällikkö Hanna Laine kertoi Yle Uutisille, ettei Temonen olisi päässyt kuvaamaan kampanjakokouksia, ellei kampanjan johtoryhmälle olisi luvattu veto-oikeutta dokumentissa käytettävään materiaaliin.

Lue seuraavaksi