Lieksan somalit: Olemme kaikki ihmisiä, tasa-arvoisia ja yhtä arvokkaita

Lieksalaisen Farah Mohamed Hersin mukaan on harmillista, että kansanedustaja panettelee tiettyä kansanryhmää edistääkseen omaa poliittista uraansa. Hersi muistuttaa, että maahanmuuttajat tekevät iso osan matalapalkkatöistä.

Kotimaa

Lieksan somaliasiain työryhmän puheenjohtaja Farah Mohamed Hersi ottaa kantaa kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) vierailuun Lieksassa. Kannanotossaan Hersi harmittelee, että maahanmuuttajia syyllistetään politiikan tekemisen nimissä.

- Ihmettelen, että Helsingistä tullaan tänne pitämään kansaa kiihottavia ja maahanmuuttajia loukkaavia puheita. Tämä ei rakenna meidän tulevaisuuden Suomea. On ymmärrettävä, että Suomi ei pärjää ilman kansainvälisyyttä, Farah Mohamed Hersi toteaa.

Lieksassa asuu turvapaikan saaneita henkilöitä noin 400. Hersin mukaan pääsääntöisesti kaikki aikuiset pakolaiset ovat opiskelemassa. Hersi iloitsee siitä, että Lieksassa voi esimerkiksi opiskella nyt linja-auton kuljettajaksi ja siten työllistyä hyvin.

On hyvä miettiä, mitä tapahtuisi, jos nyt maassa olevat maahan muuttajat löisivät rukkaset tiskiin? Etelä-Suomessa taitaisi joukkoliikenne pysähtyä ja usea kiinteistö jäädä siivoamatta!

Farah Mohamed Hersi

- On hyvä miettiä, mitä tapahtuisi, jos nyt maassa olevat maahanmuuttajat löisivät rukkaset tiskiin? Etelä-Suomessa taitaisi joukkoliikenne pysähtyä ja usea kiinteistö jäädä siivoamatta! Kuka hoitaa tulevaisuuden vanhukset? Maahanmuuttajat toimivat matalapalkka-aloilla ja näihin ammatteihin ei ole tunkua työperäisen maahanmuuton kautta! Mutta jonkun on nämäkin työt tehtävä!, Hersi sanoo.

- Olisi suotavaa, että itse kukin katsoisi joskus peiliin! Olemme kaikki ihmisiä, tasa-arvoisia ja yhtä arvokkaita. Tämä on yleensä demokraattisen valtion tärkeimpiä arvoja, ainakin minun mielestäni, Hersi jatkaa.

Kansanedustaja Jussi Halla-aho vieraili Lieksassa 8.2. perussuomalaisten järjestämässä eurovaalitilaisuudessa.