1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Susijengi innostaa seniorikoripalloilijaakin

Kajaanin Hongan oululaistunut kasvatti Jarmo Pääkkönen innostui Suomen koripallomaajoukkueen arvontatuurista MM-kisoihin. Sama lohko Yhdysvaltojen kanssa varmisti Pääkkösen, ja monen muunkin pohjoissuomalaisen, lähdön Espanjaan seuraamaan kisoja.

urheilu
Koripallo ja kori
EPA

Kun miesten koripallomaajoukkue lunasti villin kortin maailmanmestaruuskisoihin ja päätyi arvonnassa pelaamaan samaan lohkoon hallitsevan maailmanmestarin Yhdysvaltojen kanssa, päätti koripalloa ikänsä pelannut Jarmo Pääkkönen samoin tein, että maailmanmestaruuskisoihin Espanjaan on päästävä paikan päälle.

Matkakuume alkoi jo silloin kun Suomi päätyi maailmamestaruuskisoissa samaan lohkoon.

Jarmo Pääkkönen

Kun Oulussa asuva Pääkkönen arveli ettei ole ainoa asiasta innostunut, pisti hän pystyyn myös Facebook-ryhmän, jonka perusteella arvioi, että satakunta pohjoissuomalaista on lähdössä Bilbaoon koripallon arvokisoja seuraamaan.

Omaa charter-lentoa ei Oulusta Bilbaoon saatu, mutta matkanjärjestäjän kautta lennot ja majoitukset ovat järjestyneet Helsingistä matkustettaessa. Kisaliput Pääkkönen sai ostettua tiistaiaamuna.

– Matkakuume alkoi jo silloin kun Suomi päätyi maailmamestaruuskisoissa samaan lohkoon, Pääkkönen hymyilee.

Koripallo.
Kuuntele ex-honkalaisen kuulumiset.

Oulussa Pääkkönen pelasi NMKY:ssä aikoinaan I divisioonan pudotuspelejäkin, mutta nykyäänkin hän koripalloilee NMKY:n Tönköissä seniorisarjassa.

Synnyinkaupungissaan Kajaanissa koripallon pariin innosti aikoinaan liikunnanopettaja.

– Kajaanin Hongassa pelasin juniorivuoteni, Pääkkönen sanoo.

Lue seuraavaksi