Joensuun Popmuusikot hankkii bändeille oman talon

Joensuun Popmuusikot ry perustaa Joensuun Penttilän kaupunginosaan bändeille oman tilan. Musiikkiyhdistys on tehnyt kaupungille tarjouksen rakennuksesta ja Kaupunkirakennelautakunta on hyväksynyt ostotarjouksen yksimielisesti. Taloon tulee treenikämppiä, työhuoneita ja monitoimitila.

musiikki
Bändien talo sijaitsee Joensuun Penttilässä
Bändien talo sijaitsee Joensuun Penttilässä.Joensuun Popmuusikot ry

Elävän musiikin yhdistysJoensuun Popmuusikot ry (siirryt toiseen palveluun)on perustamassa bänditaloa Joensuuhun. Yhdistys on tehnyt Penttilän kaupunginosassa, Jääkärinkatu 1:ssä sijaitsevasta talosta kaupungille ostotarjouksen. Kaupunkirakennelautakunta on hyväksynyt ostotarjouksen yksimielisesti.

Ennen sopimuksen allekirjoittamista kiinteistöön tehdään tarvittavat kuntoselvitykset.

Mikäli kauppa toteutuu, perustaa yhdistys Jääkärikadulle elävän musiikin harjoitustilan, jossa on treenikämppiä, työhuoneita ja monitoimitila.

Joensuun Popmuusikot ry on jo teettänyt suunnitelman Jääkärinkadun kiinteistön saneerauksesta sekä talon käytön ja remontoinnin rahoituksesta. Saneeraus maksaa selvityksen mukaan noin 300 000 euroa. Saneeraus voidaan aloittaa pikaisestikin, sanoo Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen:

Tavoite on, että bändit pääsevät muuttamaan taloon ensi vuoden alussa

Markku Pyykkönen

- Summa on iso, mutta jos kuntoselvityksissä ei tule vastaan yllätyksiä, saneeraus saadaan käyntiin pikaisesti. Remontti käynnistyy viimeistään kesällä ja tilaa päästään kalustamaan loppuvuodesta. Tavoite on, että bändit pääsevät muuttamaan taloon ensi vuoden alussa.

Naapurusto huomioon suunnittelussa

Saneerauksessa kiinteistö peruskorjataan ja sisätilat äänieristetään. Testauksia äänieristyksestä on jo tehty. Naapurusto otetaan yhdistyksen mukaan huomioon kaikissa suunnitteluvaiheissa.

- Sopimuksen syntyessä järjestämme pikapuoliin tapaamisia naapureiden, bändien, virkamiesten ja rahoittajien kanssa. Näin saadaan luotua yhteiset pelisäännöt talon käytölle, Pyykkönen toteaa.

Treenikämppäpulaan apua treenitilapörssistä?

Joensuun Popmuusikot ry on selvittänyt Pohjois-Karjalan treenikämppätilannetta ja perustanut verkkosivuilleen treenitilapörssin, jonka avulla yksityiset vuokranantajat voivat tarjota tiloja bändeille.

- Bänditiloja on liian vähän ja se huolettaa meitä. Täältä on puuttunut paikka, mistä löytää keskitetysti vapaita treenitiloja. Toivotaan, että treenitilapörssistä tulee sellainen, sanoo treenitiloja kartoittanut tuottaja Katri Kilpiä.

- Jos halutaan uusia Stelloja tai Nightwishejä, niin tiloja on pakko saada lisää. Meille bändien talo on täysin

Bänditiloja on liian vähän ja se huolettaa meitä

Katri Kilpiä

yleishyödyllistä toimintaa, jota varten Popmuusikot on ylipäänsä olemassa. Ilosaarirockin ansiosta meillä tähän on mahdollisuus, toteaa Kilpiä.

Joensuun Popmuusikot ry on selvittänyt harjoitustiloja Harjoitus- ja työtilahotelli -hankkeessa, joka toteutettiin vuoden 2013 aikana. Hanketta rahoittivat Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja Joensuun seudun kehittämisyhtiö JOSEK Oy.