1. yle.fi
  2. Uutiset

Törnävän kesäteatteri muuttaa ensi kesäksi Lapualle

Seinäjoen kaupungin hylkäämä Törnävän kesäteatteriyhdistys siirtyy tekemään teatteria naapurikuntiin. Ensi kesäksi valmistuu kaksi näytelmää Lapualle yhdessä Teatteri Lapuan kanssa. Seuraavasta kesästä neuvotellaan Alahärmän Powerparkin kanssa.

teatteritaide
törnävän kesäteatteriyhdistys anne ylihärsilä ja teatteri lapua johanna ikola
Törnävän kesäteatterin Anne Ylihärsilä ja Teatteri Lapuan Johanna Ikola lyövät nyrkkiä päälle yhteistyön merkiksi. Johanna Manu / Yle

Parikymmentä vuotta kesäteatteria Seinäjoella tehnyt Törnävän kesäteatteriyhdistys ei heittänyt hanskoja tiskiin, vaikka kaupunki heivasi sen pois kotinäyttämöltään. Törnävän kesäteatteriyhdistys toteuttaa ensi kesänä näytelmiä yhteistyössä Teatteri Lapuan kanssa.

Yhteistyö tuottaa kaksi näytelmää ensi kesänä Lapuan Vanhaan Paukkuun. Törnäväläiset tuottavat koko perheen näytelmän ja lapualaiset puolestaan aikuiseen makuun sopivan revyyn.

Törnävän kesäteatteriyhdistys teki kesäteatteria yli 20 vuotta Seinäjoen Törnävänsaarella, mutta hävisi viime vuonna kaupungin kilpailutuksen tamperelaiselle musiikkiteatterille.

Kumpaakin hyödyttävä yhteistyö

Törnävän kesäteatterin uutena tuottajana aloittanut kauhajokelainen Anne Ylihärsilä kertoo, että lapualaiset ottivat yhteyttä jo viime vuonna, kun kuulivat törnäväläisten jäävän kodittomiksi. Yhteiseen pöytään istuttiin vuoden vaihteessa.

Osapuolet uskovat yhteistyön hyödyttävän ja tukevan kumpaakin, sillä Törnävän kesäteatterilla on pitkä kokemus etenkin lastenteatterista ja lapualaiset saavat lisää vipinää alueelleen.

– Me tuomme mukanamme suuren joukon teatterin ammattilaisia ja Lapualla meidät vastaanottavat pitkään ammattimaisesti teatteria tehneet harrastajat, sanoo Ylihärsilä.

Risto Räppääjä ja Etelä-Pohjanmaa -revyy

Yhteistyön hedelmänä syntyy ensi kesäksi suosittu Sinikka ja Tiina Nopolan Risto Räppääjä ja Nuudelipää -musiikkinäytelmä. Sen ensi-ilta tulee olemaan juhannuksen jälkeen ja sitä esitetään koko heinäkuun ajan. Näytelmän ohjaa Jani Johansson.

Lisäksi valmistetaan aikuisten revyy, joka pohjautuu sekä kirjoitettuihin sketseihin että improvisaatioon. Työnimenä on tässä vaiheessa Etelä-Pohjanmaa.NYT ja ohjaajaksi on valikoitunut lapualaislähtöinen Maiju Vainionpää.

Molemmat näytelmät nähdään Vanhan Paukun pihaan nousevassa suuressa teltassa, jossa yleisö on mahdollisilta kesäsateilta suojassa.

Lue seuraavaksi