1. yle.fi
  2. Uutiset

Taiteiden tiedekunnan remontti valmistuu syksyksi 2015

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan korjaustyöt ovat täydessä vauhdissa. Tilat saadaan opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön syksyksi 2015. Rovaniemellä Rantavitikan kampuksella sijaitseva vuonna 2006 valmistunut rakennus on ollut muutaman vuoden osittain tyhjillään sisäilmaongelmien vuoksi.

tiedekunnat
Lapin yliopisto taiteiden tiedekunta
Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan liimatut lattiapinnoitteet vaihdetaan niiden aiheuttamien sisäilmahaittojen vuoksi.Matti Konttinen / Yle

Taiteiden tiedekunnan korjaukset liittyvät sisäilmaongelmiin. Remontissa keskitytään rakenteissa ja ilmanvaihdossa havaittujen vaurioiden ja puutteiden korjaamiseen. Tilamuutoksia rakennukseen ei tehdä.

Korjaustyöt aloitettiin noin vuosi sitten kellarikerroksen musiikkiopetuksen tiloista ja niiden remontti valmistuivat elokuussa 2013. Tilat ovat olleet käytössä sen jälkeen.

Osa tiloista vielä käytössä

Taiteiden tiedekunnan ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat työpajat ovat vielä opetuskäytössä. Ne remontoidaan ensi kesänä, jotta tilat voidaan ottaa uudelleen käyttöön syksyllä. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevan videostudion remontti on jo käynnissä.

Neljännessä ja kolmannessa kerroksessa on aloitettu korjaustöihin löiittyvä purku.

Henkilökunnalle ja opiskelijoille on järjestetty korjaustöiden etenemisestä tiedotustilaisuuksia ja työmaakierroksia.

Lapin yliopiston päärakennuksen yhteydessä sijaitseva 2006 valmistunut taiteiden tiedekunta on ollut muutaman vuoden osittain tyhjillään.

Lue seuraavaksi