Lilian, Alice vai joku muu – seuraa Madeleinen vauvan nimenjulkistamistilaisuutta suorana

Suoran lähetyksen oli määrä alkaa kello 15.50, mutta SVT:n mukaan tilaisuus on myöhässä. Vedonlyöjien keskuudessa nimestä on käyty kovaa kuhinaa. Vedonlyöjien ykkössuosikkeja nimeksi olisivat Elouise ja Desirée. Asiantuntijoiden arvelemia nimiä puolestaan ovat suvussa kulkevat Alice, Lilian tai Eva.

Prinsessa Madeleine
Suoran lähetyksen oli määrä alkaa kello 15.50, mutta SVT:n mukaan tilaisuus on myöhässä. Vedonlyöjien ykkössuosikkeja nimeksi olisivat Elouise ja Desirée. Asiantuntijoiden arvelemia nimiä puolestaan ovat suvussa kulkevat Alice, Lilian tai Eva.

Ruotsin hovi järjestää tänään keskiviikkona virallisen tilaisuuden, jossa kerrotaan prinsessa Madeleinen ja hänen puolisonsa Christopher O'Neilin tyttövauvan nimi ja titteli. Tilaisuutta voi seurata suorana Yle Uutisten nettisivuilla kello 15.50 alkaen.

Vedonlyöjien keskuudessa nimestä on käyty kovaa kuhinaa. Vedonlyöjien suosikkeja nimeksi olisivat Desirée ja Elouise.

Asiantuntijat puolestaan ovat varmoja, että yksi neljästä nimestä olisi Alice, joka oli Madeleinen äidinpuoleisen isoäidin nimi ja perheen rakastama henkilö. Kovasti nimeksi on veikkailtu myös Liliania 2013 edesmenneen prinsessa Lilianin, Madeleinen isotädin mukaan. Prinsessa Lilian oli erityisen läheinen Madeleinelle. Veikkailtu on myös Evaa, joka on O'Neilin äidin nimi, sekä Renatea, joka taas on kuningatar Silvian toinen nimi.

Toisaalta arvellaan, että Madeleine haluaisi yllättää nimellä. Prinsessa Estellen, 2, nimi oli yllätys kaikille, ja on arveltu, että Madeleinekin haluaisi antaa tyttärelleen yllätyksellisen nimen.

Samassa tilaisuudessa kerrotaan myös vauvan arvonimi. Madeleine on Gästriklandin ja Hälsinglandin herttuatar. Ruotsissa oletetaan, että vauva saisi niin ikään jonkin herttuattaren arvonimen – esimerkiksi Smålandin ja Öölannin herttuattaren.

Nimen ja tittelin ilmoittaa virallisesti hovimarsalkka Svante Lindqvist kello 16 Suomen aikaa. Tilaisuudessa on läsnä myös muiden muassa Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt.