VR homobaarin hyllytetystä ilmoituksesta: "Venäläiset kielsivät julkaisemisen"

VR:n yhteiskuntasuhdejohtajan Otto Lehtipuun mukaan dtm:n ilmoitusta ei julkaistu Allegro-lehdessä, koska Venäjän rautatieyhtiö ja sen käyttämä kustannustalo pitivät ilmoitusta Venäjän lakien mukaan sopimattomana.

Kotimaa
Yökerho DTM:n mainos.
Yökerho dtm:n hyllytetyssä ilmoituksessa toivotetaan turistit tervetulleeksi Helsinkiin. "Hillitöntä ilonpitoa DTM:ssä joka yö - iloisille pojille", ilmoituksessa lukee.Yle

VR:n yhteiskuntasuhdejohtaja Otto Lehtipuu vahvistaa tiedot, joiden mukaan VR:n Allegro-lehdessä ei julkaistu helsinkiläisen homoyökerhon dtm:n mainosta Venäjän homopropagandalain takia.

VR kustantaa Allegro-lehteä yhdessä Venäjän rautatieyhtiön RŽD:n ja rautatieyhtiön käyttämän kustannustalon SNB Publishingin kanssa.

Hyllyttämispäätös ei Lehtipuun mukaan ollut VR:n, vaan "venäläisen osapuolen", eli RŽD:n ja kustannusyhtiön.

– Venäläiset kielsivät julkaisemisen. VR:lle ilmoitettiin, että ilmoitusta ei voi julkaista, koska venäläinen osapuoli pitää ilmoitusta Venäjän lakien mukaan sopimattomana. Tämän jälkeen VR ei voinut ilmoitusta julkaista, Lehtipuu sanoo.

Hyllytyspäätöksestä ilmoitettiin VR:lle sen jälkeen, kun venäläiset olivat tulkineet Venäjän lainsäädäntöä. Kahdessa maassa ilmestyvän Allegro-lehden sisällön ja mainosten pitää Lehtipuun mukaan olla sekä Suomen että Venäjän lakien mukaista.

Dtm-yökerhon ravintolajohtaja sanoi Yle Uutisille aiemmin keskiviikkona pitävänsä hyllyttämispäätöstä syrjivänä. VR:n Lehtipuu ei kommentoi syrjintäväitettä VR:n puolesta. Hänen mukaansa kysymys mahdollisesta syrjinnästä pitää esittää Venäjän RŽD:lle sekä kustannusyhtiölle.

Yökerho dtm on Lehtipuun mukaan tervetullut ilmoittamaan VR:n Suomen-junissa julkaistavassa Matkaan-lehdessä.