Ootko puhunnunna tännään murretta? – kerro meille rakkaimmat murresanasi

Suomen kieli pursuaa kirjavia murreilmaisuja. Mitkä ovat sinun suosikkisi? Perjantaina 28.2. murteisiin perehtynyt professori ja Kotimaisten kielten keskuksen johtaja Pirkko Nuolijärvi arvioi Aamu-tv:n sohvalla murteiden tulevaisuutta ja murresanoja.

Osallistu
Kerro meille rakkaimmat murresanasi artikkelin alla tai keskustele aiheesta Twitterissä ja Facebookissa tunnisteella #murresana.
Kerro meille rakkaimmat murresanasi artikkelin alla tai keskustele aiheesta Twitterissä ja Facebookissa tunnisteella #murresana.Juha Rissanen, Yle Uutisgrafiikka

Suomi jakautuu lukuisiin murrealueisiin, ja kieli pursuaa kirjavia murreilmaisuja. Mutta miltä näyttää murteiden tulevaisuus, kuihtuvatko murteet? Kirjallinen viestintä yleistyy, ja harva kirjoittaa esimerkiksi sosiaaliseen mediaan puhumaansa kieltä.

*Käytätkö sinä murresanoja, mikä on suosikkimurjaisusi? *Kerro meille, rakkaimmat murresanasi, missä niitä käytetään ja mitä ne tarkoittavat.

Keskusteluun voit osallistua tämän artikkelin alla tai Facebookissa ja Twitterissä tunnisteella #murresana.

Kalevalan päivänä eli suomalaisen kulttuurin päivänä, perjantaina 28.2. murteisiin perehtynyt professori ja Kotimaisten kielten keskuksen johtaja Pirkko Nuolijärvi arvioi Aamu-tv:n sohvalla klo 7.50 suomen kielen murteiden kuntoa ja tulevaisuutta. Keskustelussa nostetaan esille myös kiinnostavia murresanoja.