Barcelonan mobiilimessuilta hyvät tuomiset Keski-Suomeen

Barcelonan mobiilimessuilla mukana olleet keskisuomalaiset yritykset ovat enemmän kuin tyytyväisiä reissuun. Tänään päättyvillä messuilla on esitelty kyberturvallisuutta Suomen yhtenä tulevaisuuden vientivalttina. Siinä Jyväskylän rooli on keskeinen.

internet
Barcelona mobiilimessut keski-Suomi kyberturvallisuus
Keski-Suomi on ollut mukana Barcelonan mobiilimessuillaTaija Lappeteläinen

Maailman suurimpaan mobiilitapahtumaan Barcelonassa osallistuneet keskisuomalaisyritykset ja Jykes ovat tyytyväisiä messujen antiin.

Tänään päättyvillä messuilla on esitelty kyberturvallisuutta yhtenä Suomen tulevaisuuden vientivalttina. Barcelonan tapahtumaan osallistuminen on vienyt Jyväskykän kyberturvallisuushankkeita eteenpäin, sanoo Barcelonasta tavoitettu Jykesin markkinointipäällikkö Taija Lappeteläinen.

Kyber tuntuu kiinnostavan

Taija Lappeteläinen

- Kyllä siis aivan ehdottomasti. Tässä on saatu semmoinen kansallinen yhteistyö aikaan. Sitä työtä kannattaa ehdottomasti jatkaa.

Jyväskylän rooli korostuu kyberturvallisuudessa

Jyväskylällä on kyberturvallisuushankkeissa kansallinen koordinointivastuu.

- Kyber tuntuu kiinnostavan ja yhteisenä rintamana me voidaan onnistua tässä jutussa, sanoo Lappeteläinen.

Oikein hyvät kokemukset on

Taija Lappeteläinen

Hän muistuttaa, että Barcelonan mobiilimessut on valtava tapahtuma, ja siellä erottuminen on haastavaa. Siinä ollaan kuitenkin ihan mukavasti onnistuttu.

- Oikein hyvät kokemukset on. Yhteinen näkyminen kansallisella tasolla TEAM Finlandin alla on ollut hyvä valinta. Esimerkiksi tätä kyber-teemaa on nostettu esiin kokonaisena Suomena ja se on ollut hyvä malli.

Uusia asiakkaita löytynyt

Jyväskylän yliopistossa kehitetty hälytysviestintäjärjestelmä on saanut hyvän vastaanoton Barcelonassa mobiilialan messuilla.

Barcelonan messut ovat jopa ylittäneet odotukset

Kari Aho

Järjestelmän kaupallistamisesta vastaava Magister Solution on mukana messuilla yhdessä Jykesin ja kahden muun keskisuomalaisen yrityksen kanssa.

Barcelonan messut ovat jopa ylittäneet odotukset, sanoo liiketoimintajohtaja Kari Aho Magister Solution Oy:stä.

- Ensisijainen tavoite on ollut löytyy uusia potentiaalisia asiakkaita ja siinä on mun mielestä onnistuttu erittäin hyvin. Kun ensi viikolla päästään purkamaan tätä messujen antia niin sieltä on luvassa aika paljon jatkotapaamisia. Niistä sitten lähdetään käymään läpi mahdollisia kaupallisia sopimuksia.

Ahon mielestä uutta asiakasta parempaa antia messuilta ei voi saadakaan.