1. yle.fi
  2. Uutiset

Seuranhakua rajatussa piirissä – nettideittailu siirtymässä tietokoneilta älypuhelinsovelluksiin

Treffipalvelujen käyttö on siirtymässä tietokoneiden näyttöpäätteiltä älypuhelimien sovelluksiin, kuten Tinderiin.

internet
Tinder logo.
Tinder

Älypuhelimien treffisovelluksissa käyttäjä pystyy valitsemaan tarkasti omiin tarpeisiinsa sopivat ominaisuudet.

Suomeen hiljattain rantautunut puhelinsovellus Tinder mahdollistaa seuranhaun vaikkapa vain metrien tarkkuudella rajatulta alueelta.

Sosiaalisen median asiantuntija Jarno Alastalo arvioi, että treffisovellusten käyttö on tehnyt seuranhausta arkipäiväistä monille käyttäjille.

– Treffisovellusten käyttäjissä on tällä hetkellä edelläkävijöitä, joille sosiaalisessa mediassa seuranhaku on normi ja hyväksyttävää.

Kuva hallitsee valintoja

Kaksikymppinen Virva on kokeillut Tinder-sovellusta, jossa kuvan perusteella voi hylätä tai hyväksyä ihmisiä, joiden kanssa haluaa aloittaa keskustelun.

– Seuranhakemiseen ei ole niin suuri kynnys, kun perinteisillä treffipalstoilla, Virva toteaa.

Virvan mukaan kuvat hallitsevat muiden käyttäjien hylkäämis- ja hyväksymispäätöksiä lähes täysin.

– Treffisovellus on mielestäni hyvä hauskanpitoon. Olen tosin kuullut myös niistä, jotka ovat tavanneet nykyisen tyttö- tai poikaystävän puhelinsovellusten kautta.

Viisikymppiset ovat löytäneet treffipalvelut

Sosiaalisen median asiantuntijan mukaan puhelimien treffisovellukset tuskin syövät treffipalstojen suosiota täysin, sillä uudet kohderyhmät ovat löytäneet seuranhaun.

– Treffipalstojen kasvava käyttäjäryhmä ovat yli 50-vuotiaat. He eivät ehkä ole yhtä villejä ja vapaita kuin alle kolmekymppiset. He kuitenkin haluavat seuraa vanhoille päiville ja käyttävät nettiä aktiivisesti, Alastalo kertoo.

Lue seuraavaksi