Paritusvyyhti: Thaihierontaliikkeitä pyörittäneille ehdollista vankeutta

Itä-Suomessa thaihierontaliikkeitä pyörittänyt nainen ja hänen mieskumppaninsa on tuomittu parituksesta ehdolliseen vankeuteen. Heidät tuomittiin myös menettämään valtiolle rikoksella saamansa taloudellinen hyöty. Kaksi miesasiakasta sai sakkoja.

Kotimaa
Thaihierontapaikka, joka suljettiin Turussa parituksen vuoksi vuonna 2009.
Yle

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on antanut tuomioita laajassa paritusvyyhdissä. Käräjäoikeus tuomitsi thaihierontaliikkeitä Joensuussa, Mikkelissä ja Varkaudessa pyörittäneen thaimaalaissyntyisen naisen parituksesta kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Naisen suomalainen mieskumppani tuomittiin neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Rikosnimike on avunanto paritukseen.

Mies ja nainen tuomittiin lisäksi menettämään valtiolle rikoksen tuottama taloudellinen hyöty, yhteensä 54 750 euroa. Nainen tuomittiin myös liiketoimintakieltoon, joka päättyy vuonna 2017. Kaksi hierontaliikkeiden miesasiakasta oikeus tuomitsi päiväsakkoihin. Rikosnimikkeenä on seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäyttö.

Paritus on toisen ihmisen hyväksikäyttöön perustuva seksuaalirikos. Tuomion perusteluissa todetaan, että hierontaliikkeiden lukumäärän takia thaimaalaissyntyisen naisen liiketoiminta on olennaisesti perustunut muiden hierojien hyväksikäyttöön. Syyttäjä vaati naiselle ja miehelle rangaistusta törkeästä parituksesta.

Poliisi paljasti syksyllä Itä-Suomessa useita paritusrikosepäilyjä. Jo aiemmin syksyllä Pohjois-Karjalan käräjäoikeus langetti kaksi ehdollista vankeustuomiota parituksesta. Toisesta tuomiosta on valitettu hovioikeuteen. Sakkoja tuli seksipalvelujen ostajille hyväksikäytöstä.