Liikunnanharrastajat ovat löytäneet Aviasport Areenan – käyttäjämäärä ei silti vielä riitä

Imatran Ukonniemeen runsas vuosi sitten avattu liikuntahalli on nostanut käyttäjämääräänsä puolella viime talvesta. Vaikka harrastajat ovat löytäneet hallin, sen käyttöaste on edelleen liian pieni käyttökustannusten kattamiseen.

Tapahtumahallit ja -areenat
Imatra, urheiluhalli,Ukinnoniemen monitoimihalli,Aviasport
YLE/Etelä-Karjala

Erilaiset liikunnanharrastajat ovat löytäneet Imatralla runsaan vuoden toimineen monitoimihalli Aviasport Areenan.

Energiakuluihin ja kiinteistöhuoltokuluihin jo pelkästään uppoaa yli 200 000 euroa vuodessa

Sakari Myllys

- Jalkapalloilijat ovat suurin käyttäjäryhmä. Sitten on pesäpalloilijoita ja golfin osalta käyttö on myös lisääntynyt. Hallissa pelataan myös amerikkalaista jalkapalloa ja frisbee golfia, kertoo hallin yksi omistaja Sakari Myllys.

Kuluvana talvena Areenan käyttöaste on ollut puolet suurempi kuin viime talvena. Kesälajien talviharjoittelupaikkana toimiva halli vetää väkeä varsinkin viikonloppuisin. Käyttäjiä tarvitaan kuitenkin lisää aamuisin ja iltapäivisin, jotta liiketoiminta kannattaisi.

- Vuotuiset käyttökustannukset ovat suuret. Energiakuluihin ja kiinteistöhuoltokuluihin jo pelkästään uppoaa yli 200 000 euroa vuodessa, sanoo Myllys.

Uusia käyttäjiä etsitään

Hallin tulot kerätään lähes täysin talvikuukausien aikana, koska kesäisin hallin käytölle ei juuri tarvetta ole.

Hallin käyttöastetta yritetään lisätä edelleen markkinoinnilla ja mainonnalla, sillä tavoitteena on saada jälleen ensi vuodeksi käyttäjämäärät huomattavasti kasvamaan.

- Suunnitteilla on panostaa esimerkiksi työkykyä ylläpitävään toimintaan. Myös erityisryhmille voisi löytyä hallista käyttöä, kertoo Myllys.

Aviasport Areena on kooltaan 8625 neliömetriä ja maksimikorkeudeltaan 23 metriä, erilaisille liikkujille tarkoitettu sisähalli. Hallissa on täysmittaisen jalkapallokentän kokoinen tekonurmi sekä yleisurheilualue.