Hyppää sisältöön

Pesiksen pelinjohtajasta tuli taitoluistelija: Pää sekosi heti

Haminan Palloilijoiden pelinjohtaja Jari Heikkilä vaihtoi talveksi lajia. Hän osallistuu paikalliseen Dancing On Ice -kilpailuun, jossa taitoluistelun harrastajat tähtioppilaineen mittelevät taidoistaan jäällä ensi sunnuntaina. Mukana kilpailussa on mm. kaupungin päättäjiä.

Kuva: Haminan Taitoluistelijat ry

Ykköspesisseura Haminan Palloilijoiden pelinjohtajana toimiva Jari Heikkilä ottaa Dancing On Ice -haasteen vastaan innosta puhkuen.

– Olen aika monta lajia kokeillut ja tämä on yksi niistä, joita ei ole tullut testattua. Otan tämän kovana haasteena ja hauskana tapahtumana, Heikkilä sanoo.

Vaikka taitoluistelukokemusta ei olekaan kertynyt, niin ihan omituinen elementti jää ei Heikkilälle ole. Luistelukokemusta on kertynyt nuoruuden jääkiekkoharrastuksen ja kaukalopallotreenien kautta.

– Mailaa on tullut ikävä. Onhan se erilaista pelkästään luistella, kun on tottunut pitämään kapulaa kädessä kolmantena tukipisteenä.

Vaativa ohjelma, vähän harjoitusta

Ohjelma on vaativa siihen nähden, että ennen kilpailua pidetään vain kahdet viralliset jääharjoitukset. Kuitenkin kilpailijoilta vaaditaan tiettyjä pakollisia liikkeitä, yhdellä jalalla liukua ja hyppyjä. Piruettiakin on tullut kokeiltua.

– Olen aina ihmetellyt, miten taitoluistelijat pyörivät ympyrää kiintopisteen kohdalta. Itse sitä yritin ja sain kolme tai neljä kierrosta. Sen jälkeen piti kysyä, että mihin päin nyt lähdetään. Pää oli aivan jumissa. Ehkä taitoluistelijat tottuvat sitten siihen, ettei pää sekoa sen pyörimisen aikana.

Lätkäjunnut taitoluistelukouluun

Heikkilä löytää taitoluistelusta yhtymäkohtia myös pesäpalloon – ja oikeastaan kaikkiin muihinkin urheilulajeihin.

– Jääkiekkovalmentajien kannattaisi ehdottomasti viedä juniorit taitoluistelukoluluun. Se kehonhallinta mitä siellä oppii on järkyttävän kova etu pelkästään luistelussa. Olen aina liputtanut kehonhallintaa lajissa kuin lajissa, se tukee varmasti myös pesäpalloa.

Dancing On Ice -kilpailu käydään sunnuntaina Ruissalon jäähallissa. Siihen osallistuu Heikkilän lisäksi viisi kilpailijaa. Mukana on mm. Haminan kaupungin päättäjiä. Tuomaristossa istuu myös kaupunginjohtaja Hannu Muhonen.