Costa Concordian kapteeni palasi loistoristeilijälle – video

Francesco Schettinon vierailu risteilijällä liittyy oikeudenkäyntiin, jossa häntä syytetään kuolemantuottamuksesta ja aluksen hylkäämisestä.

Ulkomaat
Caosta Concordiaa nostetaan
Francesco Schettinon vierailu risteilijällä liittyy oikeudenkäyntiin, jossa häntä syytetään kuolemantuottamuksesta ja aluksen hylkäämisestä.

Kaksi vuotta sitten karille ajaneen ja kumolleen kaatuneen Costa Concordia -loistoristeilijän kapteeni on vieraillut entisellä aluksellaan.

Kapteeni Francesco Schettino matkusti kaksi päivää sitten Giglion saarelle, jonka edustalla haveri sattui. Tänään torstaina hänet kuljetettiin pienellä veneellä Costa Concordialle.

Turmassa kuoli 32 ihmistä, ja kapteeni Schettino joutuu vastaamaan oikeudessa syytteisiin kuolemantuottamuksesta ja aluksen hylkäämisestä. Schettinoa uhkaa pisimmillään 20 vuoden vankeustuomio.

Schettinon vierailu risteilijällä liittyy oikeudenkäyntiin. Laivalla tehdään teknisiä tarkastuksia, jotka liittyvät erityisesti hissiin, johon kuoli useita ihmisiä.

Schettino pääsi alukselle oikeuden luvalla, mutta hän saa ainoastaan seurata tarkastusta, ei puuttua siihen. Asianajajiensa mukaan Schettino on Costa Concordialla "vastaajana, ei asiantuntijana".

Schettino itse sanoi, että hänen halutaan näyttävän heikolta, kuten kaksi vuotta sitten.

– Se ei ole totta. Haluan osoittaa olevani herrasmies, en pelkuri, sanoi Schettino.