Deltamarinelle miljoonatilaus Kiinasta

Raisiolainen Deltamarin on tehnyt sopimuksen maailman suurimman siviilikäyttöön tulevan sairaalalaivan suunnittelusta China Shippbuilding Industry Corporationin kanssa. Alus rakennetaan Mercy Ships -hyväntekeväisyysjärjestölleTianjin Xingang -telakalla Kiinassa.

talous

Deltamarin on saanut suunniteltavakseen suuren sairaalalaivan. Kyseessä on Deltamarinin historian ensimmäinen sairaalalaivaprojekti, johon yritys on jo aiemmin tehnyt konseptisuunnittelun yhdessä ruotsalaisen Stena RoRon kanssa. Stena RoRo johtaa myös laivan rakennustyötä.

- Kehittäessämme tätä uutta laivakonseptia yhdessä Stenan ja Mercy Shipsin kanssa olemme oppineet paljon Mercy Shipsin tavoitteista ja näkemyksistä. Olemme ylpeitä saadessamme osallistua tällaiseen erityiseen projektiin, jolla osaltaan autetaan kehittyvien maiden vähäosaisia, toteaa laivasuunnitteluliiketoiminnan johtaja Jarmo Valtonen Deltamarinen tiedotteessa.

Aluksen päämitat ovat pituus 174 metriä ja leveys 28,6 metriä. Nopeudeksi tulee 12 solmua. Matkustajakapasiteetti on purjehtiessa 500 ja satamassa 950 henkilöä. Aluksessa on 277 hyttiä, joissa on yhteensä 641 vuodepaikkaa. Sairaalakäyttöön on varattu kaksi kantta. Alukselle tulee myös muun muassa koulu henkilökunnan lapsia varten.

Deltamarinin ja CSIC:n välisen sopimuksen arvo on noin 4,2 miljoonaa euroa. Suunnittelutyön arvioidaan kestävän 15 kuukautta. Laivan on suunniteltu valmistuvan heinäkuussa 2017.