Hyppää sisältöön

Palkittu Tiitiäisen satupuisto leikittää talven plussakeleillä

Tampereen Näsinkallion päällä on yksi Tampereen hienoimmista ja hauskimmista leikkipuistoista. Puisto on vetänyt kävijöitä myös leutona talvena, kun lumestakaan ei tarvitse murehtia.

Tiitiäisen Satupuisto avattiin leikkijöille lokakuun lopulla viime vuonna ja on ihastuttanut kävijöitä erilaisuudellaan. Puistossa on muotoja ja värejä, ilmeikkäitä patsaita ja hauskoja leikkipisteitä. Puisto houkuttelee kaikenikäisiä, sen huomaa ainakin trampoliinien luona. 

– Kiva on vanhemmankin pomppia, näin viisikymppisenä, Altan Gader naurahtaa.

Gaderin alakouluikäiset pojat pomppivat ja juoksevat niin villisti trampoliinilta toiselle, ettei heiltä tahdo saada kommentteja.

– Tämä oli tosi kiva paikka. En tiennyt, että tämä oli jo valmis, sanoo hengästynyt kymmenvuotias Iljas Gader.

Kiva on vanhemmankin pomppia, näin viisikymppisenä.

Altan Gader

Vauhtia riittää myös 2,5 -vuotiaalla Sofiella, jonka perässä juoksee täti Hannele Rantanen. Isä Markus Rantanen kertoo perheen tulleen hiihtolomaviikollaan tutustumaan Tampereeseen lasten näkövinkkelistä.  

– Odotin, että tämä on perinteinen puisto. Tämä on tosi hieno! Ei Kouvolassa ole mitään tällaista, Rantanen sanoo.

Taide kohtaa turvallisuuden

Tiitiäisen satupuiston rakennuttajalle ja rakentajille myönnettiin tammikuussa Pirkanmaan yhdyskuntatekniikan yhteistyöryhmä PYRY ry:n Y-teko-palkinto vaativan rakennustyön läpiviennistä. Taiteen yhdistäminen leikkivälineisiin on vaatinut kekseliäisyyttä, jotta leikkipaikkojen ja lähiympäristön turvallisuusvaatimukset on pystytty täyttämään.

Paikka näyttää vetoavan myös vasta kävelemään oppineisiin taaperoihin vanhempineen.

Eläinveistokset ovat ihania, lapset ihmettelevät pupuja ja pingviinejä.

Nina Salonen

– Täällä on sadunomaista. Eläinveistokset ovat ihania, lapset ihmettelevät pupuja ja pingviinejä. Ehdottomasti utustumisen arvoinen puisto, suosittelen, sanoo puistossa pienen Noel-poikansa kanssa käynyt Nina Salonen.

Näsinpuistossa sijaitseva taiteen ja toiminnallisuuden yhdistävä Tiitiäisen satupuisto on kunnianosoitus akateemikko, runoilija Kirsi Kunnakselle.

.
.