1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Huippuartistit vauhdittavat Lastensairaalan varainkeräystä

Uusi Lastensairaala 2017 -keräys saa suomalaisten ykkösartisten tuen taakseen musiikkiprojektilla, jonka tavoitteena on saada kokoon kolme miljoonaa euroa. Ensimmäisenä mukaan lähti laulaja Jari Sillanpää.

Kuva: Live Aid ULS2017

Live Aid ULS2017 -musiikkiprojektin myötä suomalaiset artistit levyttävät yhteiskappaleen ja konsertoivat uuden lastensairaalan hyväksi.

Mukaan ovat lupautuneet muun muassa Juha Tapio, Lauri Tähkä, Cheek, Chisu, Jenni Vartiainen, Jorma Uotinen, Lauri Ylönen, Peter Franzén, Samuli Edelmann ja Vesa-Matti Loiri.

Laulaja Jari Sillanpää on innoissaan siitä, että hanke kasvaa kuin itsestään.

– Ensin oli tarkoitus tehdä vain yhteiskappale ja levy, mutta sitten kysyttiin, että mitenkäs olisi vielä konserttikin! Ei sitä koskaan tiedä, mihin tämä vie. Tehdäänkö vielä yhteiselokuvakin?

Kaikkien suomalaisten yhteinen musiikkivideo

Jotain sen suuntaista ainakin on kehitteillä. Dome Karukoski nimittäin ohjaa musiikkivideon, jolla eivät esiinny ainoastaan artistit, vaan myös tavalliset suomalaiset. Kaikki halukkaat voivat videoida omia elämänhetkiään ja lähettää niitä Karukoskelle, joka koostaa niistä videon. Videoita kerätään Radio Novan sivuilla.

– Videoikaa kaikki siellä kotona nautinnollisia hetkiä, jotka tekevät elämästä ihanaa, Sillanpää kehottaa.

Lohtu-nimisestä kappaleesta on tässä vaiheessa tehty demo, joka on Nightwishin Tuomas Holopaisen säveltämä ja sanoittama. Holopainen sai inspiraation kappaleeseen lapsuudenmaisemistaan, metsälammen rannalta. Lohtu julkaistaan toukokuussa 2014.

Keräys huipentuu yhteiskonserttiin

Lohtu-kappale huipentuu kesäkuussa 2015 yhteiskonsertissa. Kaikki kappaleen ja Live Aid ULS2017 -musiikkiprojektin tuotot ohjataan Lastensairaalahankkeelle. Tavoitteena on saada kokoon kolme miljoonaa euroa.

Jari Sillanpää oli ensimmäinen artisti, joka lähti varainkeruuseen mukaan omalla Liekeissä-kiertueellaan.

– Tikkurila lahjoitti aivan hirveän näköiset pöntöt keräysastioiksi. Saatiin kokoon noin 60 000 euroa. Tämä johti siihen, että Tikkurila innostui tästä keräyksestä niin paljon, että se lahjoitti kaikki maalit lastensairaalan keräyshankkeeseen.

Lahjoituksia musiikkiprojektin ja koko Lastensairaalan hyväksi voi tehdä täällä. (siirryt toiseen palveluun)