Sanomalehtien varhaisjakelusta huolehtiva yritys vaihtuu Lounais-Suomessa

TS-Yhtymän omistava Lounais-Suomen Tietojakelu vastaa lokakuun alusta sanomalehtien varhaisjakelusta Lounais-Suomessa. Itella Posti haluaa muuttaa tappiollista liiketoimintaa kannattavaksi.

media
Turun Sanomat pöydällä
Sannimari Lehtilä / Yle

Itella Postin varhaisjakelu siirtyy Lounais-Suomessa TS-Yhtymän omistamalle Lounais-Suomen Tietojakelu osakeyhtiölle. Sanomalehtien varhaisjakelutoiminta siirtyy lokakuun alusta alkaen yrityksen hoitamaksi. Siihen asti Itella Posti hoitaa varhaisjakelun nykyisellä tavalla. Itella Posti on käynyt eri puolilla Suomea neuvotteluja varhaisjakelusta. Sen tarkoitus on muuttaa tappiollinen liiketoiminta kannattavaksi.

Liikkeenluovutuksen yhteydessä Itella Postin työntekijät siirtyvät 1.10.2014 alkaen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä Lounais-Suomen Tietojakelu osakeyhtiön palvelukseen.

Postinjakelu on jatkossakin Itellan ydinliiketoimintaa

Varhaisjakeluun liittyvä muutos ei koske perusjakelussa eli niin sanotussa päiväpostin jakelussa jaettavia sanomalehtiä eikä sillä ole vaikutusta Itellan muihin palveluihin.

Nyt tehtävistä muutoksista huolimatta Itella ei ole luopumassa perinteisestä postinjakelusta. Itellan uudessa, vuoteen 2020 ulottuvassa strategiassa kirjeet, aikakauslehdet ja sanomalehdet ovat edelleen ydinliiketoimintaa. Kirjeiden ja lehtien lähetysmäärien laskiessa Itella hakee korvaavaa kasvua verkkokaupasta ja lisääntyvästä pakettiliikenteestä.