Interfax: Lentokenttäpiiritys jatkuu Krimillä

Interfaxin sotilaslähteen mukaan lentoliikenne Belbekin kentällä on keskeytyksissä. Iltapäivällä Ukrainan viranomaiset sanoivat saaneensa haltuunsa kaksi lentokenttää, jotka aseistetut joukot olivat piirittäneet aiemmin perjantaina.

Ukraina
Kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Uutistoimisto Interfaxin sotilaslähteen mukaan aseistetut miehet ovat ottaneet haltuunsa kiitoradan Belbekin lentokentällä Krimin niemimaalla. Lentokentällä on noin 400 ihmistä. He ovat miehittäneet kiitoradan ja kaikki lentoliikenne on pysähdyksissä, lähde sanoo.

Aseistetut joukot saapuivat Sevastopolissa sijaitsevan Belbekin lentokentän ympäristöön aamulla. Venäjä-mieliset asemiehet valtasivat yöllä myös Simferopolin lentokentän, mutta myöhemmin heidän kerrottiin vetäytyneen.

Ukrainan viranomaiset sanoivat iltapäivällä saaneensa molemmat kentät jälleen haltuunsa. Uutistoimisto AFP:n toimittajat kertoivat nähneensä tämän jälkeenkin Simferopolin kentän ympäristössä kymmeniä asepukuisia miehiä.

Ukraina syytti piirityksestä Venäjän laivastoa sekä Venäjä-mielisiä joukkoja. Venäjän laivasto on kiistänyt, että sen joukot olisivat osallisia piirityksiin. Uutistoimisto Interfaxin nimettömästä lähteestä saaman tiedon mukaan Sevastopolin Belbekin kenttää olisi piirittänyt joukko Venäjä-mielisiä asemiehiä, joilla ei olisi kytkentää Venäjän laivastoon.

Uutistoimisto Reutersin mukaan kentälle tulleet joukot olivat varustautuneet kypärin ja suojaliivein. Heidän tukenaan oli panssaroituja ajoneuvoja. He olivat asepuvuissa, mutta ilman yksiköiden tunnuksia. Väkivaltaa ei tiettävästi ole tapahtunut.

Sisäministeri Arsen Avakov on tuominnut Venäjän asevoimien suorittamat Krimin lentokenttien valtaukset. Ministerin mukaan kyseessä on aseellinen miehitystoiminta.

Sevastopolissa sijaitsee Venäjän asevoimien suuri laivastotukikohta.

Lähteet: AFP, Reuters