Snowbird kohoaa pian siivilleen

Uusi kotimainen lentoyhtiö Snowbird Airlines aloittaa lentonsa ensi kesänä. Tuusulalainen toimitusjohtaja Marja Aalto sanoo rahoittajien luottavan uuteen lentoyhtiöön.

Kotimaa
Uuden suomalaisen Snowbird-lentoyhtiön lentokone
Uuden suomalaisen Snowbird-lentoyhtiön lentokoneSnowbird Airlines Oy / Lumilintu Oy

Uuden kotimaisen lentoyhtiön Snowbird Airlinesin kiikarissa ovat ensimmäiset tilauslennot kesällä. Ne hoitaa vielä toinen yhtiö, mutta jatkossa on tarkoitus lentää itse omilla koneilla.

Neuvotteluja käydään sveitsiläisen asiantuntijan kanssa koneiden hankinnasta. Yhtiötä kiinnostaa 180-paikkainen Airbus 320.

Lentoyhtiötä rakennetaan täyttä päätä. Ensimmäiset toimistoihmiset aloittavat maaliskuussa ja nyt yhtiö etsii lentoemäntiä.

Snowbird ei aio toimia halpalentoyhtiöiden tapaan, vaan lupaa tarjota palvelua ja laatua, palvelua myös lennolla.

- Me lähdemme puhtaalta pöydältä liikkeelle, ilman vanhoja rasitteita, joita pitäisi korjata. Hintataso pidetään asiakkaille houkuttelevana, toimitusjohtaja Marja Aalto luettelee keinoja, joilla yhtiöstä aiotaan tehdä kannattava ja vakavarainen.

Hänen mukaansa esimerkiksi hallintoon ei tarvita paljon väkeä, sillä oikeilla järjestelmävalinnoilla pystytään tekemään työ tehokkaasti.

Kaikilla uuden yhtiön perustajilla on työkokemusta lentoyhtiöistä. Suomessa on Marja Aallon mukaan niin paljon ammattitaitoista työvoimaa, että henkilökunta palkataan ensisijaisesti kotimaasta.