Veneiden säilytyspaikasta syntyi soppa Muuramessa

Muuramessa Päijättien päässä sijaitsevan maa-alueen vuokraamisesta veneseuran käyttöön on kinattu syksystä alkaen.

Muurame
Talveksi suojattuja veneitä.
Veneiden talvisäilytys on kasvavaa liiketoimintaa.YLE / Toni Pitkänen

Joukko viime kesänä veneilyseuraksi järjestäytyneitä muuramelaisia haluaisi vuokrata Muuramen kunnalta käyttöönsä vuosikausia veneiden talvisäilytysalueena toimineen Päijättien päässä olevan alueen.

Osa talvisäilytyspaikkaa käyttäneistä veneilijöistä puolestaan ei halua osallistua yhdistystoimintaan.

– Osa porukasta on sitä mieltä, että yhdistystoimintaa ei tarvita, minkä takia meille on tulossa tilanne, että aluetta ollaan vuokraamassa osaksi yhdistyksen käyttöön ja osa sitten jää sinne toimimaan entisen mallin mukaan, kertoo Muuramen tekninen johtaja Julia Virtanen.

Muuramen kunnanhallitus käsittelee tänään maa-alueen vuokraamista osittain Muuramen veneilijöiden yhdistykselle. Vuokrahinnaksi on tulossa 50 euroa.

Talvisäilytyspaikkana käytetty maa-alue on kunnan omistama, mutta siellä veneitään säilyttäneet ovat vastanneet paikan kunnossapidosta omin voimin.

– Joskus siellä on ollut pieniä ongelmia, esimerkiksi joitakin veneitä on pitänyt poistaa sen takia, että ne ovat jääneet sinne lahoamaan, mutta kohtalaisessa järjestyksessä alueella on oltu tähän asti, Virtanen sanoo.

Kunta kuitenkin toivoo, että alue saataisiin kokonaisuudessaan veneseuran haltuun.

– Tulevaisuudessa yhdistysmuoto olisi oikea toimintamuoto. Kunnan kannalta järkevin malli on, että se alue olisi yhdistyksen hoidossa ja vastuulla. Ja ilmeisesti yhdistyksellä on halua myös viedä toimintaa eteenpäin, Virtanen sanoo.

Entisen jätevedenpuhdistamon alueella on talvisäilössä kymmeniä veneitä. Alueella on myös yhdistyksen toimintaan osallistuvien veneilijöiden isommille veneille rakentama laituri.