1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Alko tyytyväinen – väkevien hinnat tulevat nettiin

Väkevät alkoholijuomat ovat olleet Alkon sivuilla haetuin kohde jo nyt, vaikka niitä ei siellä olekaan. Muutos tapahtuu huhtikuun alussa, jolloin Alko sekä laiva- ja lentoyhtiöt saavat julkaista väkevien hinnat netissä.

Kuva: Juha-Pekka Inkinen / Yle

Suomalaisessa alkoholipolitiikassa otetaan iso harppaus avoimempaan suuntaan ensi kuun alussa, kun väkevien alkoholituotteiden hinnat saa julkaista Alkon sekä laiva- ja lentoyhtiöiden nettisivuilla.

Nykyisessä laissa väkevät juomat on saanut esittää vain painetussa hinnastossa.

– Olemme tyytyväisiä, sillä kyseessä on ainoa tuoteryhmä, jota emme ole voineet esitellä nettisivuillamme. Asiakkaat ovat tottuneet juuri verkosta hakemaan tietoa, sanoo Alkon viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maritta Iso-Aho.

Väkevien hinnat kiinnostavat

Erikoista tilanteessa on se, että jo tähän asti väkevät juomat ovat olleet suosituin hakukohde Alko sivuilla, vaikka niitä ei siellä siis ole ollutkaan.

– Tämä päätös helpottaa kuluttajia, jotka tuotetietoja sivuiltamme etsivät

Keitä sitten on tähän asti suojeltu, kun väkevien hintoja ei Alkon tai lento- ja laivayhtiöiden sivuilla ole saanut julkaista? Tähän kysymykseen Alkon viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maritta Iso-Aho vastaa kieli tiukasti keskellä suuta.

– Me noudatamme tiukasti voimassa olevaa lainsäädäntöä. Muissa Pohjoismaissa väkevien hinnat saa netissä tosin julkaista jo nyt, Maritta Iso-Aho sanoo.

Juho-Aleksi Lepistö