Thaimaan oppositio aikoo supistaa mielenosoituksiaan

Mielenosoittajat vetäytyvät pääkaupungissa Bangkokissa monista mielenosoituspaikoistaan, sanoo oppositiojohtaja Suthep Thaugsuban. Mielenosoitukset pääministeri Yingluck Shinawatraa vastaan kuitenkin jatkuvat.

Ulkomaat
Mies huutaa hassut silmälasit päässä
Hallituksen vastainen mielenosoittaja Bangkokissa, Thaimaassa perjantaina 28. helmikuuta.Rungroj Yongrit / EPA

Thaimaan oppositio aikoo vähentää merkittävästi läsnäoloaan pääkaupungin Bangkokin kaduilla. Oppositiojohtaja Suthep Thaugsuban sanoo, että mielenosoittajat vetäytyvät useista mielenosoituspaikoistaan ja keskittyvät maanantaista alkaen Lumpini-puistoon.

Pääministeri Yingluck Shinawatran vastustajat ovat osoittaneet Bangkokissa mieltään marraskuusta asti ja mielenosoittajat ovat miehittäneet yli kuukauden ajan Bangkokin keskeisiä risteysalueita.

Mielenosoitusten yhteydessä puhjenneissa väkivaltaisuuksissa on kuollut 22 ihmistä. Satoja on loukkaantunut.

Väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet viime päivinä. Samaan aikaan Yingluckin tukijoiden uhkaukset katujen valtaamisesta takaisin ovat lisääntyneet. Suthep sanoi puheessaan, etteivät he vetäydy siksi, että hallitus haluaa häätää heidät vaan kunnioituksesta asukkaita kohtaan. Mielenosoittajat aikovat hänen mukaansa jatkaa toimia hallituksen virastojen sulkemiseksi ja Yingluckin suvun liikeyritysten häiritsemiseksi.

Lähteet: AP, AFP